SMM İstanbul’a, rekor katılım bekleniyor

Dünyanın konusunda lider fuarlarından olan SMM Hamburg’un, ilk yurt dışı ayağı İstanbul’da düzenlenecek. 23 ülkeden bireysel yabancı firma, Türk gemi inşa sanayisinin en önemli 15 lider tersanesi fuarda yerini alacak.

Uluslararası nitelik taşıyan yeni ihtisas fuarı SMM İstanbul 09, Hamburg Messe ve ortağı Goca Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri Ltd. Şti. ile 21–23 Ocak 2009 tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. SMM İstanbul, mevcut sergileme alanının üzerinde başvuru ile ilk yurt dışı etkinliğinde rekor katılıma ulaştı. Uluslararası gemi inşa sanayi pazarından 23 ülkeden bireysel yabancı firma, Türk gemi inşa sanayisinin en önemli 15 lider tersanesi, 150’nin üzerinde bireysel katılımcı ve direk üreticileri tarafından temsil edilen, uluslararası yüzlerce marka katılıyor. SMM İstanbul, Hamburg dışındaki ilk dünya çıkarmasında da katılımcı sayısı ve sunduğu iş potansiyeli ile başarısını kanıtlıyor.

Goca Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri Ltd Şti. Fuarlar direktörü Ebru Goca,  “İlk defa gerçek anlamda Türk gemi inşa ana ve yan sanayisini kapsayacak şekilde uluslararası bir platform oluşturulacak. Dünyada konusunda bir numara olan bir markanın İstanbul’a gelmesi, öncelikle sektöre ve İstanbul gibi kıtaları birleştiren en önemli deniz yolunun geçtiği bu metropole uluslararası prestij kazandıracaktır.” açıklamasında bulundu.

SMM katılımcılara ne sağlayacak?

SMM İstanbul 09, tüm gemi inşa ülkelerindeki karar vericiler, armatörler, üst düzey yöneticiler, mühendis ve teknikerler için en son bilgilerin paylaşıldığı ve son akımların belirlenip karar verildiği platform olmaya hazırlanıyor. SMM İstanbul fuarına yakın zamanda anons edilecek olan üst düzey 3 günlük bir konferans eşlik edecektir ve gelişen Türk Gemi inşa Sanayisi ve özellikle Karadeniz ve Hazar denizine kıyısı olan bölgeler ile olan ilişkilerin anlatılması ve geliştirilmesi, bu ülkelerden gelecek olan konuşmacı, armatör grup ve alım heyetleri ile desteklenecektir.

SMM İstanbul’a Almanya, Danimarka, İtalya, Çin gibi ulusal ülke pavilyonu ile katılımın yanı sıra Norveç, İngiltere, İspanya, Belçika, İsviçre, Avusturya, Ukrayna, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, Bengladeş, Litvanya, ABD, Singapur, Hırvatistan ve Fransa’dan direk uluslararası katılımlar gerçekleşecek.

Editör: TE Bilişim