Sırapınar Römorkörü Teslim Edildi

Sanmar Denizcilik Sırapınar adını verdiği yeni römorkör serisinin ilk teknesini Dubai’de yerleşik Drydocks World firmasına teslim etti.

Dünyanın sayılı römorkör üreticilerinden olan SANMAR, yurtdışındaki Liman ve Terminallerdeki römorkör ihtiyaçlarını, teknolojisini ve trendleri en yakın takip eden firmalardan biridir.

Sektörde oluşan 45-60 ton çekme gücü aralığında kompakt römorkör ihtiyacına karşılık verebilmek için dünyaca ünlü römorkör tasarımcısı Robert Allan Ltd. firmasıyla ortak yürüttüğü çalışma sonrasında Sırapınar adını verdiği, RAmparts 2200 SX sınıfı römorkörün üretimine başladı. Serinin tasarımının başlangıcından itibaren 16 ay gibi bir sürede ilk römorkörün inşaası tamamlandı.

Projeler Direktörü Ali Gürün yaptığı açıklamada; “Günümüzde, Liman ve Terminal İşletmecileri eskiye oranla çok daha yoğun

maliyet hesabı baskısı altında. Bununla başedebilmenin tek yolu, işletme ve bakım maliyetleri düşük, kompakt römrokörler kullanmaktan geçiyor. Bu amaçla biz de Sırapınar serisini tasarladık ve ürettik.”

Sırapınar serisi, Sanmar’ın bugüne kadar 30 adet ürettiği Boğaçay serisinin küçük kardeşi. Sırapınar’ın gövdesi Boğaçay’ın gövdesine benzer özellikler taşımaktadır, RAL tarafından tasarlanan standard Ramparts sınıfı özellikler taşımakla birlikte, tam yol ileride daha yüksek hızlara ulaşabilmekte ve stabilitesini ve kontrolünü kaybetmemektedir.

Sırapınar serisine ait ikinci ve üçüncü tekneler de Sanmar Altınova Tersanesi’nde üretim aşamasındadır.

Editör: TE Bilişim