Serbest Bölge'de bayrak yatçılarda

 Daha önce tekstilin ağırlıkta olduğu Serbest Bölge artık yat üretimi ile anılıyor. Hal böyle olunca Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği'nde yönetimi yatçılar devraldı.

Daha önce lokomotif sektörü tekstil olan Antalya Serbest Bölgesi'nde son yıllarda parlayan sektör ise hiç şüphesiz yat üretimi. İlk tersanenin 2000 yılında kurulduğu Antalya Serbest Bölgesi'nde 2014 yılında toplam 27 lüks yat denize indirildi. Antalya Serbest Bölgesi'nde bulunan 110 firmanın 57'si yat sektöründe hizmet veriyor.

YATÇILAR GÖREVİ DEVRALDI

Hal böyle olunca serbest bölgede faaliyet gösteren firmalardan oluşan Antalya Serbest Bölgesi İşadamları Derneği'nde (ASBİ- AD) yönetime yatçılar geldi. ASBİ- AD'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2007'den beri yürüten Hilmi Ünsal, görevi Sunrise Yatçılık şirketinin Tersane Temsilcisi Nassif Hamati'ye devretti. 7 kişilik yeni yönetimin 4'ü de yatçılık sektörünü temsil ediyor. BÜYÜK TEKNE YATIRIMLARI Nassif Hamati, 2008 yılında yaşanan küresel kriz nedeniyle küçük boy yat siparişlerinde azalma yaşanınca, Antalya Serbest Bölgesi'nde firmaların ultra lüks büyük boy tekne üretimine geçtiğini hatırlattı. Bölgede üretilen 60 metrenin üzerinde iki lüks yatın bu yıl denize indirileceğini hatırlatan Hamati, neredeyse bir gemi kadar büyük olan bu yatların denize indirilişinin sorunsuz gerçekleşmesi için altyapı problemlerinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

ORTAK YATIRIM HEDEFİ

Hamati, ASBİAD olarak hedeflerinin bölgenin altyapısının gelişmesi olduğunu vurgulayarak, "Firmalar ortak bir yatırım yaparak, 2 tona kadar olan tekneleri denize indirebilecek alt yapı hayata geçebilir" dedi. Hamati, "Üretimi tamamlanan yatlar, denize inmek için sıra beklemek zorunda kalacak" dedi. Bölgede yeni yatırımlar için yer de kalmadığına dikkat çeken Hamati, bölgenin büyümesinin, yada yeni bir serbest bölgenin oluşturulmasının da talepleri arasında olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim