Selay Tersanesi iki adet genelyük gemisi inşaatı için hazır

Selay Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Çolak, 2 gemilik siparişten sonra 2+2 opsiyonla bu gemilerden ileride dört gemi daha inşa etmek gibi bir imkânın kayda alındığını açıkladı.

2 gemi 18 ayda teslim edilecek.

Selay Denizcilik grubuna bağlı Selay Tersanesi olarak hizmet verdikleri gibi, armatörlük şirketiyle kendi gemilerini de çalıştırdıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Suphi Çolak, bir yıllık bir süreden sonra çok önemli bir gemi inşa projesine imza attıklarını söyledi.

2 adet 10,500 dwt'lik genelyük gemisi inşaatı için yatırımcı firmayla sözleşme yaptıklarını belirten Suphi Çolak şöyle devam etti:

"Siparişi veren armatörlük firmasıdır. Zaten kendi gemilerinin işletmeciliğini de yapmaktadır. Genç ve dinamik bir grup oldukları gibi yatırımlarla filolarını büyütmek kararındadırlar. Bu doğrultuda Selay Tersanesi olarak 10.500 dwt'lik iki adet genel yük gemisinin gerekli parça ve sac siparişlerine başladık. Bu gemileri 18 ay gibi sürede tamamlayarak teslim edeceğiz. Böylece bu tip gemilerde zaman bakımından da bir rekor tesis edeceğimize inanıyorum."
 
Haziran başında sac kesimlerine başlıyoruz

Gemilerin inşaatına başladıktan sonra 18 ay gibi bir sürede teslim etmek üzere planlama yaptıklarını belirten Suphi Çolak gemilerin üç ambarlı olduğunu, dizayn bakımında benzer gemilere nazaran çok daha yüksek teknik özelliklere sahip olduklarını söyledi.

Gemilerin Navtek Deniz Teknolojisi tarafından dizayn edildiğini açıklayan Suphi Çolak sözlerine şöyle devam etti;

"Bu dizaynın daha önce eş gemileri Tuzla Tersaneler bölgesinde başka tersanelerde inşa edilmiş. Şimdi bu dizayn daha da geliştirilerek bizim projemizde uygulanmaktadır. Sipariş aldığımız firma atılımcı. Görüşmelerimizde kesinleşen 2 gemilik siparişten sonra 2+2 opsiyon da ortaya konulmuştur. Biz siparişi veren armatörlük firmamızın daima başarılı olmasını diliyoruz. Onlar atılımlarına devam ettikçe biz de 10.500 dwt'lik bu gemileri bir anlamda seri olarak inşaata devam edeceğiz."

Selay Genel Müdürü Fuat Çolak ise Selay armatörlük olarak deneyimlerinden yararlanarak bu gemide proje safhasında bazı değişikler önerdiklerine işaret etti ve ekledi: "Tam boy 131 metre. Kalıp genişliği 18.50, draftı 7.50 metre. Bureau Veritas klasına sahip olan gemi 3000 kW gücünde ana makineyle donatılacak. Bir süredir sipariş bekleyen gemi kızağımızda blok inşaatlar halinde inşaatı en kısa sürelerde tamamlayacak tarzda çalışma sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilişim