Svitzer Avon’un İngiltere’deki Bristol limanına teslimi ile, SANMAR, Svitzer’ın Silver Bullet Projesi olarak bilinen römorkör teslim programının bir parçası olarak altı adet römorkör inşası sözleşmesini tamamlamış oldu. 

Yüksek performanslı altı römorkörün her biri, 28.2m x 12.6m ölçülerinde ve üreticisi Sanmar tarafından Terminal Sınıfı olarak  olarak adlandırılan, RAL tarafından yapılan RAstar 2800 E tasarımı. Her römorkör, her biri 1800 devirde 2000 kW güç veren ve her biri ASD konfigürasyonunda bir Schottel SRP 460 sabit kanatlı dümen-pervane birimini kullanan bir çift MTU 16V4000 M63 dizel motorundan oluşan bir tahrik sisteminden türetilmiş 70 tonun üzerinde kanca gücüne sahip. Bununla birlikte, bu müşteriye özel olarak, operasyonel ihtiyaçlarını ve diğer tercihlerini karşılamak için standart modele göre bir takım değişiklikler yapılmıştır ve ABS klası tarafından Yedek Çekme Römorkörü ve FIFI1 notasyonu ile klaslanmıştır.

Orijinal sözleşmenin yapıldığı tarihte Svitzer, Sanmar’ın seçkin emniyet performansı ve inşaat kalitesi nedeniyle rekabetçi bir fiyatla seçildiğini belirttmişti.

Altılı grubun son gemisi, özel olarak inşa edildiği Türk tersanesinden ayrıldığı sırada Sanmar genel müdürü Cem Seven, şirketinin Svitzer gibi seçici müşterilerle çalışmasının memnuniyet duyduklarını belirtti. “Bununla birlikte, bu başarılı ilişkinin devamı olarak, Fas’taki bir Svitzer operasyonu için dört adet biraz daha büyük, daha güçlü ASD’ler için aldığımız siparişi şu anda inşa etmekteyiz” dedi. Bu sözleşme, Sanmar tarafından bu müşteriye teslim edilen toplam römorkör sayısını da 19’a çıkartıyor.

Editör: TE Bilişim