Türkiye'nin en büyük serbest bölgesinin kurulacağı Sakarya'nın Karasu ilçesi, tersane yatırımına hazırlanıyor.

Denizcilik sektörüne yönelik önemli fırsatlar sunan Karasu, liman projesinin yanında Serbest Şehir olarak da adlandırılan Ipekyolu Vadisi Serbest Bölgesi Projesi'nin de hayata geçirilmesi ile birlikte Marmara bölgesinin dünyaya açılan yeni ve önemli bir dış ticaret kapısı olacak.

Konu ile ilgili olarak yeni yatırım alanları belirleyen Karasu Belediyesi, nisan ayına kadar tersane yatırımı için belirlediği alanları müteşebbislerin hizmetine sunmaya çalışıyor. Bu konudaki çalışmalar ile İlgili olarak Perşembe Rotası'na bilgiler veren Karasu Belediye Başkanı Ahmet Genç Karasu Belediyesi olarak bölgede denizcilik sektörünün gelişmesine yönelik sürdürdükleri çalışmaların devam ettiğini ve bu kapsamda liman inşaatının yanında tersane yatırımına uygun bir alanın da belirlendiğini söyledi.

Karasu limanı ve tersane projesinden başka Serbest Şehir ve Nehir Taşımacılığı gibi projelerin her birinin birbiri ile örtüşen ve uluslararası ayağı olan önemli Romabet projeler olduğunu da belirten Genç, söz konusu bu projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte Karasu ilçesinin stratejik olarak önemli bir konuma geleceğini söyledi.

Belediye olarak bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda yeni çalışmalar yaptıklarım da ifade eden Ahmet Genç, şunları söyledi: "İlçemiz turizm sektörün yanında denizcilik sektörüne de önemli imkanlar sunuyor. Şu anda ilçemize tersane yatırımı kazandırmaya yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Zaten su anda tersane sektöründe dünyada büyük bir açık var. Tersaneler mevcut taleplere cevap veremiyor. Bu aslında Karasu ilçemiz İçin büyük bir fırsat. Biz belediye olarak bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk ve çalışmalara başladık. liman inşaatının hemen batı yakasından başlayan deniz sahili boyunca uzanan bölgeyi tersane yatırım alanı olarak belirledik. Yaklaşık 550 bin metrekarelik bir alanda 10 tane arsada tersane yatırımı yapılabilecek. İlgili Bakanlık tersane yerlerinin tahsisi için ilana çıkılması kararını verdi ve bu doğrultuda binlerce insana istihdam sağlayacak olan bu alanı nisan ayında yatırıma hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta deniz cephesi 150 metre, kıyı derinliği ise 200-250 metre olan 10 ayrı parsel tersane yatırımcılarının hizmetine sunulacak ve mevcut talepler doğrultusunda yeni alanların da tersane yatırımına açılması sağlanacak."

 

(Dünya-Perşembe Rotası/Hasan COŞKUN - ADAPAZARI )

Editör: TE Bilişim