Rus sosyetesinin yatları Türkiye'den gidecek

Porsche Design Studio'nun Türkiye temsilcisi 2D Yatçılık, bu kez İsveçli Royal Falcon Yatch ile ortak olarak Türkiye'de Rus ve Ortadoğu sosyetesi için lüks yatlar üretmeye hazırlanıyor.
 
Dünyanın en hızlı otomobil ve yatlarının tasarımcısı Porsche Design Studio'nun iki yıl önce Türkiye temsilciliğini alarak sektöre adım atan 2D Yatçılık, bu kez İsveçli Royal Falcon Yatch ile ortak yat üretmeye hazırlanıyor. Royal Falcon ile bir süredir görüşmelerini sürdüren 2D Yatçılık, bu ortaklıkla şu an Amerika ve İsveç'te üretilen 42 metrelik megayatların yapımını Türkiye'ye kaydırmayı hedefliyor. Gebze'de VIP müşteriler için özel üretilecek büyük teknelerin satış rotasında ise ilk hedef, Rus ve Ortadoğu sosyetesi.

Ortaklığın gerçekleşmesi durumunda Royal Falcon şirketinin 500 milyon euroluk bir yatırım bütçesiyle Türkiye'ye geleceğini kaydeden 2D Yatçılık markasının sahibi 2D Collection'un Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Poyraz, 10 yıl içinde 100 tekne üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Özellikle VIP müşterilere hitap eden özel yapım büyük tipteki teknelerin Türkiye'de yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Poyraz, "Royal Falcon'un Amerika ve İsveç'te üretilen büyük yatların yapımı için Türkiye'yi seçmesi maliyet avantajı sağlamak istemesinden kaynaklanıyor. Burada üretilen her bir yatın fiyatı ortalama 35 milyon euro olacak. Şirket bizimle yapacağı ortaklıkla, Ortadoğu ve Rus milyarderlere satış ve pazarlama ağı da kurmak istiyor" dedi.
 
Ulaşım gemilerine de talip

Daha çok dış mekân aydınlatma ve alüminyum sistemleri alanında faaliyet gösteren 2D Collection'un Mardan Palace'a yaptığı kapı ve aydınlatma sistemleriyle 5.5 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydeden Poyraz, Porsche'nin Türkiye temsilciliğini alarak yat işine girdiklerini, hedeflerinin satışın ardından üretimde de adlarını duyurmak olduğunu belirtti.

Şirket olarak öncelikli hedeflerinin Royal Falcon ile ortaklığa geçip üretime yönelik güçlü adımlar atmak olduğunu belirten Poyraz, "VIP müşterilere yapılacak özel üretim teknelerin ardından belediyelere ve diğer yetkili kurumlara ulaşım gemileri için de teklif vereceğiz. Deniz ulaşımının giderek yükselen bir alan olmasını bekliyoruz. Bu nedenle yolcu gemileri için de özel tasarımlarla adımızı duyurmak istiyoruz" dedi.
 
Tekneleri VIP müşterinin takıldığı mekânlara taşıyacak

Porsche Design tarafından üretilen teknelerin satış ve pazarlamasını yaptıklarını kaydeden Poyraz, önümüzdeki dönemde önemli projeler gerçekleştireceklerini de dile getirdi. Porsche'nin sürat teknelerini belli noktalara taşıyarak VIP müşterilere her zaman gittikleri mekânlardan sesleneceklerini anlatan Poyraz, bunun için lüks eğlence kulüpleri ve otelleri yakın markaja aldıklarını kaydetti.

Lüks ve deniz tutkunlarına eğlence mekânları ve kaldıkları otellerde sergileyecekleri teknelerle daha yakın olmayı istediklerini dile getiren Poyraz, "Özel müşterilerin karaya çıkaracağımız bu tekneleri yakından tanıma imkânları olacak" dedi.
 
PORSCHE DESIGN'IN ÜÇ TEMSİLCİSİNDEN BİRİ

1972 yılında efsanevi Porsche 911 modelinin yaratıcısı Ferdinand Alexander Porsche tarafından kurulan Porsche Design Studio'nun kendi tasarladıkları tekne ve yatların iç donanımlarını yaptığını dile getiren Devrim Poyraz, Porsche Desing'ın dünyada sadece üç ülkede temsilciliği olduğunu kaydetti. Firmanın Avusturya ve Çin dışındaki üç temsilcisinden biri olduklarını anlatan Poyraz, Porsche'nin en son dünyada 14 adet üretilen serisinden birini kendilerinin sattığını söyledi.

Editör: TE Bilişim