Karadeniz Araştırma Gemisi Töreni

26.11.2015 Tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesine kazandırılan Karadeniz Araştırma Gemisi törenle hizmete alındı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesine kazandırılan Karadeniz Araştırma Gemisi'nin RTEÜ tarafından teslim alımı için RİZEPORT Rize Limanı’nda tören düzenlendi. Rize Limanı’ndaki törene; Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, il yöneticileri, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Karadeniz Araştırma gemisinin yapımını sağlayan USTAOĞLU TERSANESİ sahibi Kamil Ustaoğlu’na Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, gemiyi projelendiren ve inşaası süresince danışmanlık hizmeti veren Delpina Dizayn yetkilisi Neşat Karaer’e Rize İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından günün anısına üniversitenin şilti verildi.

25 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde olan Karadeniz Araştırma gemisinde personel ve araştırmacıların kalabileceği 12 yatak, yataklı revir, kamara, mutfak, kiler, toplantı salonu, ıslak ve kuru olmak üzere 2 laboratuvar, şoklama ve soğuk hava depoları, 2 vinç ve trol ırgatı bulunuyor.

Ayrıca otomatik pilot, navigasyon, haberleşme ve balık bulucu gibi son sistem elektronik cihazlarla donatılan gemi 600 metre derinliğe kadar su ve sediment örneklemeleri yapabilecek ve her türlü sürükleme av araçları ile avcılık araştırmaları yürütebilecek özellik ve donanıma sahip.

Karadeniz Araştırma Gemisi herhangi bir ikmal yapmadan, karaya bağımlı kalmadan 10 gün boyunca deniz çalışmaları da gerçekleştirebilecek.

Editör: TE Bilişim