GCG MARINE ROCKHARBOUR  42 LOBSTER MOTOR YAT İLK DEFA TÜRK DENİZCİLERE  AVRASYA BOAT SHOW DA SUNULUYOR…

İzmir de GCG  Marine tarafından  vakum infüzyon yöntemi ile vinylester den üretilen Rock Harbour 42 Motor Yat Türkiye’de ilk defa denizseverlerin karşısına çıkıyor.

‘’Down East Maine” tarzı klasik Lobster hatlarına sahip  bu Motor Yat Dünyanın en rekabetçi  pazarı olan Amerika için  USCG, ABYC ve CE standartlarına uygun olarak üretiliyor. Open, Sedan veya Flybridge seçenekleri de bulunan RH 42 Amerika da zorlu iklim ve deniz koşullarında  yaptığı okyanus yolculukları ile denizciliğini ispatlamış bir tekne. Biri master ve diğeri misafir kabini olmak üzere iki kamarası bulunan RH 42, elektrikli wc, ayrı bölmeli duşkabini ile kendi sınıfında az bulunabilecek extra geniş ve konforlu banyosu, 4 kişilik oturma köşesi, yemek masası, tv ve müzik sistemi de bulunan Salon; gerek ayakta gerek oturma pozisyonunda tam görüş açılı kullanma olanağı sağlayacak  tam donanımlı kokpit, ocak üstü aspiratör dahil fonksiyonel mutfağıyla gerçek YAT konforunu sunuyor.   8 kişilik oturma alanı ile geniş arka havuzlukta  BBQ(grill), lavabo, buz yapıcı gibi aksesuarlar mevcut. İç mekanlarda maun, havuzluk ve dış alanın tamamında Birmanya teak’i kullanılmış.
Geniş ve güvenli yan güverteden geçilen ön tarafta  minderli güneşlenme alanı bulunmakta. Radar, anten, chartplotter, telsiz, Bose Audio müzik ve dvd sistemi, master kabin ve salonda bulunan lcd tv leri,  12000 ve 16000 btu klimasi, 9 kwa jeneratörü   gibi ancak büyük boy teknelerin sunabildiği  donanımın  en kullanışlı şekilde   sığdırıldığı bu Motor Yat kaptansız  olarak kullanabilme özgürlüğünü de birlikte sunuyor. Çift Volvo IPS 500 motor sistemi  ile 34 knot hıza  rahatlıkla ulaşan bu modelde mevcut IPS Joystick ile yanaşma ve manevralar otomobil sürüşü rahatlığında yapılabiliyor.

3 değişik iç düzenleme ile sunulan RH 42, Volvo IPS 600 motorlar ile 40 knot  sürate erişebilen tasarıma sahiptir. 1500 lt yakıt 250 şer litrelik pis ve temiz su tankları kromdan imal edilmiştir. Makine dairesi dikkat çekici şekilde geniş olan RH 42’nin  belirgin diğer özellikleri ise tamamen modüler olarak tasarlanıp üretilmiş olması sayesinde her noktasına rahatlıkla ulaşılıp ihtiyaç halinde en kolay bakım onarım imkanı sunabilmesi ve elektrik sistemi ile kablolanmasındaki benzersiz uygulamaları ile tüm güvenlik kriterlerini en üst düzeyde karşılıyor olmasıdır.

Gerek hafta sonu keyfi, gerek güvenli uzun seyirler, gerekse uzun bir mevsim boyu yaşanacak deniz keyfini tüm beklentilerle karşılayabilen Rockharbour 42 Türkiye de de beğeni ve takdir kazanmaya aday.

Tam Boy : 12.85 m.    En : 4.15 m.    Ağırlık : 12,000 kg

RH 42’NİN AYRICALIKLARI :

- Özgün mükemmel tasarımı sayesinde, benzersiz deniz tutuşu ile en zorlu hava ve deniz koşullarında tam emniyetli seyir imkanı verir.

- Volvo IPS 500 motorlar ile 34 knot hız ve IPS avantajından ayrıca tasarımdan kaynaklanan benzer tüm dünya modellerine göre maksimum yakıt tasarrufu sunar.

- Tamamen modüler tasarım ile her noktaya kolay erişim sağlar

- Hem oturarak, hem ayakta kullanma halinde aynı geniş görüş açısına sahiptir.

- Vakum infüzyon vinylester üretim sayesinde 3 kat güçlü ve çok daha hafif gövde yapısı vardır. Darbelere karşı maksimum dayanıklıdır.

- Motor yat sınıfının en küçük boy olmasına rağmen, orta ve büyük boy yatlarda bulunan her konfora sahip ve tüm marin teknolojisi ile donanımlıdır.


 

Editör: TE Bilişim