Port Taranaki’den Sanmar’a Römorkör Siparişi

Yeni Zelanda’da yer alan  Taranaki Limanı filosunda çalıştırmak üzere yeni bir römorkör inşaası için Sanmar ile kontrat imzaladı.

Dünyaca ünlü römorkör tasarımcısı Robert AllanLtd. Tarafından Sanmar için  özel tasarlanan TRAktor-Z 2500 SX serisinin üretimine başlandığının  haberi geçtiğimiz ay paylaşılmıştı.

Hemen akabinde ilk kontratın imzalanması serinin başarılı olacağının şimdiden göstergesi.

Deliçay adı verilen bu seri, 25.3 metre boyunda, 12 metre eninde, 60 ton çekme gücü kapasitesine sahip olacak.

Römorkör  Caterpillar Makina ve Rolls-Royce pervane sistemiyle donatılacak. 

Tekne Port Taranaki’nin özel ihtiyaçlarına göre özel olarak adapte edilecek. Ağır hava şartlarında başarıyla manevra yapabilecek traktör formatında bu römorkör için Port Taranaki tarafından detaylı bir teknik teftiş.gerçekleştirildi.

Port Taranaki Deniz İşleri  Bölümü Başkanı Grant Squire yaptığı açıklamada, “İhtiyacımız olan römorkör için birkaç tersaneden teklif aldık. Çin, Singapur ve Türkiye’de 3 tersane son elemeye kaldı. Yaptığımız teftiş sonucu ise standart tasarımı, sınırlı tadilat gereksinimiyle bize en uygun olan bu römorkörde karar kıldık. Sanmar’ın yüksek inşa  kalitesinden, Kalite Yönetimi’nden, İş Güvenliği ve Çevre Koruma uygulamarından çok etkilendik.Böyle yüksek teknolojiye sahip bir römorkörü filomuza kattığımız miçin çok memnunuz ” dedi.

Port Taranaki 1875 yılında Yeni Zelanda’nın Batı Kıyısında yer almakta ve bu kıyıdaki tek derin deniz  limanı olması özelliğine sahip.

Editör: TE Bilişim