Özata Tersanesi KIYEM 5 teknesini denize indirdi

Yalova Özata Tersanesi'ne inşa ettirilen KIYEM 5 isimli Çok Maksatlı Hızlı Tahlisiye Botu düzenlenen törenle denize indirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından Yalova Özata Tersanesi'ne inşa ettirilen KIYEM 5 isimli Çok Maksatlı Hızlı Tahlisiye Botu düzenlenen törenle denize indirildi. Özata Tersanesi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için 2012 yılında 2 adet teslim ettiği ve 2 adet daha sipariş allıp inşasına başladığı arama kurtarma botu KIYEM 5’i denize indirdi.

Özata Tersanesi’nde denize indirilen tekne 23,30 metrelik tam boya ve 6,60 metrelik tam genişliğe sahip. Alimünyum malzemeden inşa edilen KIYEM 5 adlı teknenin tam yüklü deplasmanı olan 70 ton, draftı 2,20 metre ve 27 deniz mili hıza ulaşabiliyor. 6g dalga kuvvetine dayanıklı olup self righting (su içerisinde ters dönebilen batmayan) özelliğinde dizayn edilen KIYEM 5,. 6 kişilik personeli ile özel durumlara ani müdahale yapabiliyor.

Özata Tersanesi'nde yapılan KIYEM 5 teknesinin denize indirme törenine Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü daire başkanlığından yetkililer katıldı.

KIYEM 5’in özellikleri

Tam boy: 23,30 m

Genişlik : 6,60 m Tip: Arama Kurtarma Teknesi

Hız: 27 Knots

Sahibi: Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü

Editör: TE Bilişim