Alman tersanesi Nordseewerke’den son kez gemi indirildi

Nordseewerke Gemi İnşa Tersanesi’nde inşa edilen 3.400 teu kapasiteli konteyner gemisinin denize  indirilmesiyle bu tersanenin yaşamı son buldu.

Leer’de kurulu armatörlük şirketi Hartmann adına inşa edilen Frisia Cottbus, Emden’deki bu köklü tersanenin maruz kaldığı kriz nedeniyle inşa ettiği son gemi oldu. Geminin bu yılın ilk çeyreğinde sefere girmesi bekleniyor.

Dev sanayi işletmesi ThyssenKrupp Marine Systems bünyesinde yer alan Nordseewerke, yaşanan ekonomik kriz sonucunda gemi inşa sanayinden çekilerek Siag Schaaf Industrie grubuna satıldı.

Tersanede bundan böyle rüzgâr değirmenleri imal edilecek.

Alman gemi inşa tersaneleri, bir yılı aşkın zamandır giderek büyüme gösteren sipariş azlığı nedeniyle finansal sıkıntıya maruz kalıyorlar.

Mevcut siparişlerin dahi yarıda kaldığı belirtiliyor. Bu kıskaçtan kurtulmak için özellikli gemilere ağırlık verildiği vurgulanırken, birçok tersane kapatılmakta veya satılarak başka amaçlarla değerlendirilmekte.

1903 yılında kurulmuş olan Nordseewerke, günümüze dek inşa ettiği 550 gemiyle önemli bir rekora imza atmıştı. Tersanede çalışan 1.200 kişinden 720’sinin tersanenin yeni sahibi Siag Schaaf tarafından istihdam edildiği belirtiliyor.

 

 

Editör: TE Bilişim