‘Muzaffer Ana’ suya girdi

Tuzla’da faaliyet gösteren Kocatepe Tersanesi’nde, Arter Denizcilik için inşa edilen 11.000 dwt’lik genel kargo gemisi M/V Muzaffer Ana suya indirildi.

Türk bayraklı deniz ticaret filosuna bir yeni gemi daha katıldı. Geçen yıl Selay Şirketler Grubu tarafından satın alınan Kocatepe Tersanesi’nde 14 ayda tamamlanan 11.000 dwt’lik genel kargo ve konteyner gemisi, armatörü Arter Denizcilik ve Taşımacılık’a teslim edildi. 

Tersaneden alınan bilgilere göre, Şirketin Tuzla ve Yalova’daki tersanelerinde halen inşası devam eden beş gemi bulunuyor. Tuzla tersanesinde inşa edilen 5600 dwt’lik Ahmet Akgül adlı kuru yük gemisinin yıl sonunda suya indirilmesi beklenirken, Yalova’daki tersanede inşası devam eden Uğur S adlı 4.300 dwt’lik kuru yük gemisi ve Uğur Dadaylı adlı 4.400 dwt’lik genel kargo ve konteyner gemisinin de iki ay içinde suya inmesi planlanıyor.

Tersanede ayrıca, Aries adlı 3.000 dwt’lik genel cargo ve konteyner gemisi de Hollanda' ya kabuk olarak teslim edilecek. Tersaneye malzeme girişi tamamlanamadığı için 3-5 ay içinde yapımına başlanacak..

NB 04/Atasoy Gemicilik/4200 dwt genel cargo ve konteyner gemisinin ise sac kesim işlemine başlandı. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde denize inmesi planlanmakta.

Geminin teknik özellikleri

Tonajı: 11.000 DWT
Tipi: Genel kargo ve konteyner
Armatörü: Arter Denizcilik ve Taşımacılık Ltd. Şti.
Bayrak: T.C
Uzunluk: 146 metre
Genişlik: 17.68 metre
Yükseklik: 10.5 m.

Editör: TE Bilişim