"Muharrem Dadaylı" Denize İndirildi

Dadaylılar Denizcilik Grubu, Aykın Tersanesi’nde inşa ettirdiği 11.700 dwt’lik Muharrem Dadaylı isimli kuru yük gemisini suya indirerek, filosundaki gemi sayısını 4’e çıkardı.  

6 Mart Cumartesi günü Yalova/Altınova’da bulunan Aykın Tersanesi’nde düzenlenen gemi indirme törenine, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun yanı sıra, Denizcililik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli,  Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“Yatırımlarımız elimizde patladı”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aykın Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aykın, gemiyi çok zor şartlar altında inşa ettiklerini dile getirerek şunları söyledi: Tersaneciler olarak çok büyük desteğe ihtiyaç duymamıza rağmen, henüz hiçbir destek göremedik. Şu an bütün tersaneci arkadaşlarım çok mağdur durumda. Hepimiz istihdam sağlamak adına buralara yatırım yaptık. Ama bazı yatırımlarımız elimizde patladı. Buna bir çare bulunmasını bütün temennimle arz ederim.”

“Faaliyetlerin devamı için destek şart”

Dadaylılar Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Dadaylı da törende bir konuşma yaparak şunları kaydetti: “Umuyorum ki, 5 kuşaktır devam eden denizcilik geçmişimizin son teknoloji ürünü Muharrem Dadaylı ile filomuzun genişletme faaliyetleri devletin denizcilere sahip çıkmasıyla devam edecek. Krizden en çok etkilenen sektörlerden biri olmasına rağmen,  Aykın Tersanesi ortaklığıyla büyük özveriyle inşa edilen son gemimiz, uluslararası denizcilik kanun ve kurallarına göre, her türlü kuru yük ve konteyner taşıma amaçlı olarak inşa edildi.”

“Devlet Uzakdoğu’daki tedbirleri almalı”

Yalova Altınova Tersane Girişimcileri San. Ve Tic. Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ise, Altınova Tersaneler Bölgesi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi:  “Altınova Tersane Bölgesi’nde 37 tersanemiz mevcut. Bu tersanelerden 26’sı hazır üretim yapmaktadır.  Aykın Tersanesi de bu zor şartlarda yatırımlara başlayan ilk tersanedir. 2005’te yatırım taahhüt ettiğimiz 167 milyon dolarlık yatırımımız yeni yatırımlarla 300-350 milyon doları aşmıştır. Ancak gemi inşa sanayi bugün sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada sıkıntıdadır. Tüm temennimiz, bu sıkıntılı günlerin kısa sürmesidir. İnşallah devletin de desteği ile eski iyi günlerimizi tekrar yakalarız. Fakat alınması gereken bir takım tedbirler var. Öncelikle Uzakdoğu’daki tedbirleri dikkate alarak, şiddetle ülkemizdeki tersaneciliğin ve gemi yapımının önünün açılması için hükümet ve devlet büyüklerimizin bu tedbirleri alması gerek. 

Törenin son konuşmasını gerçekleştiren Hasan Naiboğlu, Türk gemi inşa sanayi ve Türk denizciliğinin özlediği parlak günlerine geri döneceğini ve buna tüm kalbiyle inandığını kaydetti.  Konuşmaların ardından plaket töreninin de gerçekleştirilmesiyle Muarrem Dadaylı sorunsuz bir şekilde suya indirildi.

muarremdadayli2.gif

M/V MUHARREM DADAYLI:

DEPLASMAN : 11.700 DWT

TAM BOY : 145,21 M.

GENİŞLİK : 17,68 M.

YÜKSEKLİK : 10,50 M.

KLAS : Bureau Veritas

ALİ AYKIN

aliaykin.gif

HAKKI KAN
hakkikan.gif

MUHARREM DADAYLI
muarremdadayli.gif

DENİZCİLİK MÜSTEŞARI HASAN NAİBOĞLU
naiboglu.gif

METİN ŞENER'DEN NAİBOĞLU'NA PLAKET


naibogluplaket.gif

dadaylitoplu.gif

Barış GENÇER - LOJİPORT

Editör: TE Bilişim