Med Marine’ den bir römorkör daha !

Ereğli Tersanesi’nde inşa edilen DP World Yarımca adlı römorkör İzmit Körfezi’nde hizmete alınıyor.

Med Marine, filo yenileme ve kapasite artırımı çalışmaları kapsamında kendi grubuna ait Ereğli Gemi Tersanesi’nde inşa ettiği sekiz adet römorkörden dördüncüsü olan DP World Yarımıca adlı römorkör İzmit Körfezi’nde hizmete alıyor.

Daha önce Ağustos ve Eylül 2015 ayları içinde hizmete alınan 2 x 45 TBP ASD römorköre ilave olarak inşasına başlanmış olan 6 adet 60 TBP ASD römorkörlerden ilki Med Marine Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin İskenderun Körfezi’ndeki operasyonlarına tahsis edilmek üzere teslim edilmiş idi. 60 TBP ASD serisinin ikinci römorkörü ise İzmit Körfezi’ nde hizmete başlayacak.

İzmit Körfezi’nde hizmete alınacak olan DP WORLD YARIMCA adlı römorkör Robert Allen dizaynı olup 25 metre boyunda ve 60 tbp gücünde Azimut pervane sistemi ile donatıldı. FI-FI E notasyonu ile deniz ve deniz bağlantılı kara yangınlarına müdahale yetisine de sahip olan DP WORLD YARIMCA römorkörü acil müdahalelerde kullanıalbilecek.

DP WORLD YARIMCA adlı römorkörün ardından , Haziran 2016’ ya kadar her ay bir tane olacak şekilde toplam 6 adet 60 TBP ASD römorkörün filoya katılacağı belirtildi. Ayrıca Med Marine filo güçlendirme sürecinde planlanan bu 8 römorköre ilaveten, inşasına başlanan dört adet 70 TBP ASD ve 2016 ilk çeyreğinde inşasına başlanması planlanan dört adet 75 TBP ASD toplam sekiz adet römorkörün satış amaçlı inşası programlanmış ve böylelikle son bir yıl içinde toplam 16 adet römorkörün inşasının gerçekleştirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

Med Marine, daha üst seviyede hizmet sunabilmek ve kapasite artışı ile birlikte büyüyen gemi tonajlarının ihtiyaç duyduğu liman römorkör ve kılavuzluk servis hizmetinin en üst seviyede sunmakla birlikte kaliteli hizmet anlayışının devamlılığını amaçlayarak yatırımlara devam edeceğini bildirmektedir.
Editör: TE Bilişim