MAN Diesel 500 İşçi Çıkarıyor

MAN Diesel, Fredrikshavn'daki işçi sayısını yarı yarıya azaltıyor. Lloyds List gazetesinde yer alan Craig Eason imzalı habere göre Danimarka'daki fabrikadan 500 işçi çıkarılacak. Bu da fabrikadaki işçilerin yarı yarıya azaltılması anlamına geliyor.

Fabrika, yeni inşa siparişlerindaki büyük azalma nedeniyle bu kararı aldı.

Bu yaz başında fabrika, tesielerinde son düşük hızlı iki vuruşlu makineyi imal ettiğini duyurmuş bu makinelerin imalatını bundan sonra Asya'daki lisanslı fabrikalarına bıraktığını açıklamıştı.

Şimdi de orta hızlı makinelerin imalatı ya diğer fabrikalara kaydırılacak ya da lisanslı fabrikalara bırakılacak. Bu işlemin 2010 yılı ortalarına kadar tamamlanması bekleniyor.

 Yeni inşa taleplerindeki azalma kadar mevcut siparişlerdeki iptaller de etkili olurken şirket gemi inşa pazarında yakında bir fiyat savaşının olacağını öngörüyor.

Şirketin yaptığı açıklamada "Küresel gemi inşa pazarında yüksek bir büyüme döneminden sonra kapasite fazlası ve büyük stoklar gelecek birkaç yılda deniz piyasasında büyük bir rekabet yaşatacaktır" denildi.

Fredrikshavn'daki MAN fabrikası satış sonrası hizmetlere ve gemi pervanelerinin ve diğer tahrik sistemlerinin  imalat ve montajına ağırlık verecek. Fabrika aynı zamanda şirketin dünya çapında açık deniz uygulamaları için satış merkezi olacak.

MAN daha önce dizel ve turbo bölümlerini birleştirmeye hazırlandığını duyurmuştu. Bu şekilde hem kara hem deniz kısımları için henüz isimlendirilmemiş bir yeni oluşum ortaya çıkacaktı.

Editör: TE Bilişim