Latek Lojistik'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin, gemi fiyatlarının geri gelmesini avantaja çevirebilmek amacıyla, uygun fiyat ve kazanç oranınında gemi tedariki için arayışına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Gemi alımı ve işletmesi ile ilgili ortak hareket etmek üzere, yaklaşık 20 yıldır armatörlük ve gemi işletmeciliği yapan Dramar Denizcilik Ticaret A.Ş. ve 25 yıldır broker olarak denizcilik piyasasında gemi kiralama konusunda uzman olan Sayın Mehmet Erdem ile pay sahipleri sözleşmesi ve kuruluşu için başvurulacak olan Latmar Denizcilik Ticaret A.Ş.'nin ana sözleşmesi imzalanmıştır. Bu ortaklık, finansal ve operasyonel olarak şirketimize ciddi avantajlar sağlayacaktır.

Halka arz izahnamemizde açıklamış olduğumuz tonajın üzerinde, yani handysize (22.000 DTW ile 38.000 DTW arasında) bir gemi alımı planlanmaktadır. Dolayısıyla ciromuza olacak olan etkisi de halka arz izahnamemizde açıkladığımız tutarlardan olumlu yönde farklılık arzedecektir.

Kurulan bu ortaklığın katkısıyla yatırım tutarı 8 milyon ABD Doları ile 14 milyon ABD Doları arasında olacaktır.''

Pay sahipliği sözleşmesi imzalanan Latmar Denizcilik Ticaret A.Ş.'nin tescili sonuçlandığı zaman kamuya açıklanacağı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim