Yavuz Kalkavan: Krize rağmen yatırım yaptık

Gobustan gemisinin denize indirilme töreninde bir konuşma yapan Beşiktaş Denizcilik CEO'su Yavuz Kalkavan kriz koşullarına rağmen 2008 yılında temelini attıkları ve gemi inşasına başladıkları tersanelerinde bu güne kadar 11 geminin inşasına başlandığını ve bunlardan 9’unun tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde 2 geminin daha inşasına başlanacağını söyledi.

Yavuz Kalkavan, “Tersanemizin kuruluşundan bu yana bize destek veren Mubariz Gasimov’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu gün denize indireceğimiz geminin ilk sacı dünyanın en modern tersanelerinden biri olan Beşiktaş Tersanesi’nde nisan ayında kesildi ve eksiklerinin tamamlanmasıyla ekim ayında 7 ay gibi kısa bir sürede teslim edilecek. Bu bize ayrı bir gurur veriyor. Türkiye’nin bir gemi inşa ülkesi olarak uzmanlaşmaya devam edeceğini vurgulamak istiyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi Durmak Yok Yola Devam” diye sözlerini tamamladı.

Palmali Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu

Bugün bu projenin tamamlanmasında aklımıza ilk gelen Türkiye-Azerbaycan işbirliği ve merhum Haydar Aliyev’in söylediği “İki millet bir devlet” felsefesidir diyerek sözlerine başlayan Palmali Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu, bu geminin iki ülke arasındaki en güzel çalışma örneklerinden biri olduğunu söyledi. Nebioğlu, gemiye adını veren ve Azerbaycan’daki Gobustan Bölgesi hakkında bilgi vererek, “Gobustan dünyadaki taş devrine ait en kıymetli yerleşim yerlerinden biridir. Azerbaycan-Türkiye dostluğunun tarihi de Gobustan’ın tarihi kadar uzun ve payidar olacak. Palmali Holding buraya 200 milyon dolardan fazla yatırım yapmıştır ve bu yatırımlar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim