Tradewinds gazetesinde yayımlanan habere göre Güney Kore’de kurulu Samho Tersanesi bankaların kredi desteğini durdurmasıyla iflasın eşiğine geldi.

Grubun armatörlük iştiraki Samho Shipping, geçen ay borçlularına karşı mahkemeden koruma talebinde bulunmuştu. Samho Tersanesi’nin de kreditörlere karşı 19,29 milyon dolarlık ödeme taahhüdünü yerine getiremediği söyleniyor. Gazeteye açıklama yapan tersane müdürü “Kardeş şirketimiz Samho Shipping mahkemeden koruma talep edene kadar tersanemiz gayet güzel iş yapıyordu ve sıkıntı yoktu. Samho Shipping, koruma istemeden üç gün önce bankalar tersaneye desteğe devam edeceklerini söylemişlerdi. Fakat ne zaman mahkemeden koruma istendi bankalar da tersaneden desteklerini çekti” dedi.

“Biz, Samho Shipping’in garantörüyüz.  Şirket gemiler için 300 milyon dolar bizden borç aldı” diyen tersane müdürü, bankaların bu nedenle desteklerini geri çektiğini söyledi.

Gazete ayrıca, tersanenin ödeme zorluğunun yeni olmadığını ve iki aydır tersane çalışanlarının borçlarını ödemede sıkıntı yaşadığı iddialarına da yer vermiş.

Bu gelişmelerin tersanenin çalışmasını aksattığını doğrulayan tersane müdürü, “İnşa ettiğimiz bir gemi deneme seyrinde.  Dört handysize inşasının ise yarısındayız, iki geminin de saçlarını kesmeye başladık” dedi.

Tersanenin geçen yıl 13, bu yıl ise 2 handysize siparişi aldığı belirtildi. Bu gemilerden 10 tanesinin geri ödeme garantisinin olduğu açıklandı.

Tersaneye sipariş veren Yunan Transman Shipping ve Capital Shipmanagement dışında Türk şirketler de bulunuyor. Tersaneye sipariş ettiği 35.200 dwt’lik dört geminin üçünü teslim alan Ciner Denizcilik, serinin son gemisini de yılın üçüncü çeyreğinde almayı planlıyor.  Densa Denizcilik’in de aynı tersanede 6 adet handysize siparişi bulunuyor. Ciner ve Densa Denizcilik dışında geçtiğimiz aylarda Atasay Kuyumculuk ve Yılsan Demir Çelik adına Manta Denizcilik Samho Tersanesi’ne 35.200 dwt’lik iki gemi siparişi vermişti.

Editör: TE Bilişim