Rus çelik üreticisi Magnitogorsk Iron and Steel Works'ün (MMK) otomotiv sektörüne yönelik kalıplanmış ürünler üreten bağlı kuruluşu Intercos-IV, yeni haddelenmiş parça üretim tesisini ve servis merkezinin ilk aşamasını Rusya'nın Kolpino şehrinde devreye alacak.

St. Petersburg Ekonomik Kalkınma, Endüstriyel Politika ve Ticaret Komitesi'nin yaptığı açıklamaya göre, bölümleri aşamalı olarak devreye alınacak ve 10 milyar ruble (331 milyon $) yatırımla kurulacak tesisin tümü, 2015 yılının aralık ayında faaliyete geçecek.

Tesis, Ford, Toyota, General Motors ve Nissan gibi otomotiv sektörünün devlerine ek olarak, Bosch-Siemens, Electrolux, LG ve Samsung gibi beyaz eşya sektörünün önde gelen şirketleri için üretim yapacak. Çelik servis merkezi ise, St. Petersburg ve Leningrad bölgesinde yer alan, inşaat, makine imalat, gemi inşa ve benzeri endüstrileri hedef alacak.

Yeni üretim tesisinin 150.000 mt haddelenmiş çelik ürünü imal etme, servis merkezinin ise 200.000 mt çelik ürününü işleme kapasitesi olacak. Dolayısıyla, daha fazla işlenmesi gereken yüksek kalite çelik sac girdisi, doğrudan MMK tarafından sağlanacak. MMK, 2007 yılının ağustos ayından beri Intercosw-IV'ün %75'ine sahip bulunuyor.

Editör: TE Bilişim