KiMYASAL TANKER DENiZE iNDiRiLDi

Türkiye'nin en büyük kimyasal tankeri Ottomana (Osmanlı) dün düzenlenen törenle denize indirildi. Yapı Kredi Bankası'nın finansmanı ile yaptırılan ve 25 milyon Euro'ya mal olan Ottomana, 16 ayda tamamlandı.

Çelik Tekne Tersanesi'nde yapılan Ottomana'nın denize indirilme törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı. Bakan Yıldırım, bankacılığımızın artık yabancı armatörlere de kredi kullandırır hale geldiğini belirterek, bunun Türkiye'nin güvenilirliğinin ve istikrarının kısa sürede nereden nereye geldiğinin en açık göstergesi söyledi. Denizciliğimiz altın çağını yaşıdığını ifade eden Yıldırım, Vegabet 'Bir yandan yapılan yasal düzenlemeler diğer yandan alınan tedbirler denizciliğimizin önünü açmıştır. Ufkunu genişletmiştir. 2004 yılında 59'u iç piyasaya 41'i ihracata yönelik olmak üzere toplam 100 adet gemi yapılmış. Ve 1 milyar dolar ihracat sağlanmıştır' dedi.

Artık denizciliğimizin rotasının Avrupa'ya doğru döndüğünü anlatan Bakan Yıldırım 'Denizcilik sektörümüz AB'ye hazırdır. Bugün en fazla Avrupa Birliği gereklerini sağlayan sekörümüz denizciliktir' diye konuştu. Kürşad Tüzmen ise denizcilik sektöründe yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu 1 milyar dolarlık hacmin önümüzdeki yıllarda 5 milyar doları bulacağını kaydetti. Ardından gemi İtalyan Mediterranea Di Navigazione firmasına teslim edildi.

Kaynak:Aksam-Özner BERBER / İSTANBUL

Editör: TE Bilişim