KARSOY, TÖRENLE DENİZE İNDİRİLDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapımı tamamlanan ''Karsoy'' adlı kuru yük gemisi denize indirildi.
 
Ustaoğlu Yat ve Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, geminin denize indirilmesi öncesi yaptığı açıklamada, Atasoy Denizcilik firmasının sipariş ettiği 130 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğinde ve 10 bin 400 DWT'lik geminin yaklaşık 16 ayda tamamlandığını söyledi.

Geminin inşasında 3 bin 400 ton saç kullanıldığını anlatan Biçer, şöyle dedi:

''Kullanılan sacın yüzde 50'si yerli imalattır. Gemiye döşenen Hollanda profillerinden yapılan döşekler ile borulama, elektrik ve makine montajı da yerli ekiplerce yapıldı. Sadece ana makine ile yardımcı jeneratörlerde yabancı tedarik kullanıldı. Denize indirilmesinin ardından havuza çekilecek olan gemi, testlerin tamamlanması sonrası firmaya teslim edilecek.''

İçi hava dolu 20 metre uzunluğundaki 30 balon üzerine kaldırılan gemi, tersaneye ait bazı iş makinelerinin de desteğiyle denize indirildi. Geminin sahipleri, tersane yöneticileri ve protokol üyeleri, gemi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Geminin denize indirilişini, Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, bazı tersane yöneticileri ile iş adamları da izledi.

 

 

Editör: TE Bilişim