KARASU’DA İLK GEMİ OCAK 2010 DA DENİZE İNİYOR

Sakarya karasu İlçesinde Gündoğdu gemi sanayi tarafından 2007 yılında kurulan gemi tersanesinde kasım 2008 tarihinde tersanede ikinci gemi olarak yapımına başlanan 8200 tonluk cargo yük gemisinin büyük bir bölümünün yapıldığı ve ocak 2010 tarihinde denize indirileceği öğrenildi.


Sakarya karasu İlçesinde kurulan ve karasu ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyan tersanede şu anda 130 kişinin istihdam ettiği tersanede yapılan ilk gemi 2010 yılı başında denize indiriliyor. Karasu Gündoğdu gemi sanayi üretim müdürü Mehmet Kudret Akyol konuyla ilgili olarak bilgi verdi.

İlk gemimiz 2010 da denizde..

Tersane üretim Müdürü Mehmet Kudret Akyol, karusu İlçesinde ilk kaynağını 2008 kasım ayında vurduğumuz 8200 tonluk cargo gemisi büyük bir titizlikle 130 personelimizle yapımına devam ediyoruz. 8200 tonlum olan 12 metre uzunluğu ve 16 metre genişliğinde ikinci cargo yük gemisinin yapım aşamasının sonuna doğru geldik. Yapılan gemi türk bayraklı olup yerli bir müşteriye yapılıyor. Yine büyük geminin yanında yapımı süren kimsal geminin çalışmalarıda devam etmektedir. Gemilerimizi tamamen türk işçi ve mühendisleri tarafından yapılıyor. Tabiki bazı aksamları yurt dışından getiriliyor.

Diğer yüzlerce malzemesini burda tersanemizde yapıyoruz. Bu bölgeye kurulan tersanelerin ilkiyiz ve bölge ekonomisinede katkılarda bulunuyoruz. Normalde bizim personel kapasitemiz 800 kişi olarak belirlenmişti ama şu an tek vardiya çalışıyoruz kriz dolayısıyla 130 kişiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bölgede ilk olduğumuz için bölgeye 5 tane daha tersanenin geleceği söz konusu ve buda Sakarya karasu ekonomisine yan sanayisiyle birlikte büyük faydalar sağlıyacağını tahmin ediyorum.

Bilindiği gibi bütün dünyada kriz dolayısıyla bazı siparişlerimiz iptal edildi. Bu yaptığımız cargo yük gemisinin büyük bir bölümünü bitirdik ve ins Allah 2010 şubat sonuna doğru denize indirmeye hedefliyoruz dedi. Akyol Tersanemizde yapılan ilk gemimiz kendi şirketimizin olduğu için çalışmalarımızı sipariş aldığımız bu cargo gemisine verdik dedi.

Karasu Yalı mahallesinde kurulu olan tersane yalı mahalle muhtarı Dursun Ali Akbaş ta tersanenin kendi hudutları içinde olmasından dolayı ve tersanenin İlçeye verdiği katkılardan dolayı Tersane sahibine ve yöneticilerine teşekkür etti.

Karasu İlçesinde kurulu olan Gündoğdu tersanesi ileriki günlerde tam kapasite ile çalışmak için çalışmalarınada bayladı.

Editör: TE Bilişim