SeaNews Turkey'de (http://www.seanews.com.tr) yer alan habere göre, Mehmet Emin Karamehmet'e ait Geden Lines'ın Hyundai'nin Vietnam'da bulunan tersanesi Hyundai Vinashin'e sipariş ettiği 8 adet gemiden üçüncüsünün ilk saç kesimi yapılarak inşaatına başlandı.

Geden Lines'ın filosunda çok sayıda tanker ve dökme yük gemisi bulunuyor.

Tersanedeki tekne gövde numarası S048 olan 182,5 metre uzunluğundaki handysize dökme yük gemisi 32,26 metre genişliğinde ve 18,3 metre kütük derinliğinde olacak.

Geminin ilk saç kesim töreninde Hyundai-Vinashin tersane yetkilileri ve çalışanları, Arematör temsilcisi, klas kuruluşu (Det Norske Veritas) temsilcisi jazır bulunarak sohbet ettiler ve hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Geden Lines bu tersanede 8 adet dökme yük gemisi sipariş etmiş, gemilerde 2 tanesi daha önce inşa edilmişti. Yeni saç kesimi yapılan 3. geminin ise tersanenin iş planına göre 2012 yılının Temmuz ayında Geden Lines'a teslim edileceği öğrenildi.

Geden Lines, geçtiğimiz hafta kimyasal tanker M/T Box'u 35,5 milyon dolar bedelle Yunanlı armatörlük şirketi Pyxis Maritime'a satmıştı.

Editör: TE Bilişim