Karadeniz gemi 16. gemiyi denize indirdi

Karadeniz Gemi, Servus adlı nehir tipi Kimyasal Tankeri törenle denize indirdi.

Karadeniz Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ünye Tersanesi’nde tamamı Türk Mühendis ve işçi emeği ile yapılan NB 09 yeni inşa no’lu Servus adlı Kimyasal Tanker (nehir tipi) gemisi törenle denize indirildi.

Karadeniz Gemi A.Ş tesislerinde düzenlenen törene Karadeniz Gemi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kaan, Karadeniz Gemi A.Ş Genel Müdürü Avni Öztel, Ünye Kaymakamı Osman Günaydın ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Rensen Hollanda adına Jaap Ooss ve çok sayıda davetli katıldı.

Öztel; 3 adet yeni gemi de hazır

Törende konuşma yapan Karadeniz Gemi A.Ş. Genel Müdürü Avni Öztel, Ünye tersanesinin çeşitli zorlukları aşarak bugüne kadar 16 adet yeni gemiyi inşa edip,3 adet yeni gemiyi de anahtar teslimi donatarak deniz ticaretine kazandırdığını ülke ve bölge ekonomisine katkılarını devam ettiğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

“NB 09 yeni inşa no’lu Servus adlı Kimyasal Tanker 1160 ton saç işlenerek tamamlanmıştır. Boyu:135m Eni:11.45 Yükseklik:5.90 m olan bu gemi 14 merkez tank ve çift pervaneli 4600 DWT kapasitesine sahiptir. Karadeniz Gemi A.Ş ayrıca bir sığınma limanı olarak 80’nin üzerinde gemi inşa etmiştir. Küresel mali krizin yarattığı büyük zorluklara rağmen çalışanları ile güç birliği içinde yoluna devam etmektedir. Tersanemiz kapasite, donanım ve inşa kalitesi olarak ülkemizin ve sektörümüzün en önemli tesislerinden biridir.

Her türlü gemi inşa ihtiyaçlarını karşılayacak bir boyut kazanmıştır. Sayın Kaymakamım; önemli bir noktaya daha değinerek bitirmek istiyorum. Tersanemiz alanında çalışan herkese sesleniyorum; Ağır iş koşulunda çalışmaktayız, riski çok yüksek işlerle uğraşıyoruz, yeni gemi yapıyoruz. Bu bağlamda işçi sağlığı ve iş güvenliği kuralları, uzun yılların çalışma hayatına kattığı can ve mal emniyeti kurallarıdır. Bunlar asla yük değil angarya değildir. Bu kurallara uymakla ve uygulamakla hayat kazanıyoruz.

Üretim içinde olarak da hem bölgemize hem de ülkemize hizmet veriyoruz. Allah’tan en halisane dileğim bu tersanede kimsenin burnunun bile kanamamasıdır, hiç kimsenin göz yaşı dökmemesidir. Bu tersanenin kurulmasında desteğini esirgemeyen Kamu otoritesine,risk alarak yatırımı gerçekleştiren Altıntaş Gruba ve Kan ailesine, sektörde uzun yıllar emeği geçen bir insan olarak teşekkür ediyorum. Bu geminin ortaya çıkmasında emeği olan herkesi kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim