Japon Tersanesinde Kaza 2 Ölü 20 Yaralı

Kaza Dün sahah saat 9:30 saatlerinde japonya'nın güneybatısındaki oita kentinde bulunan Minaminippon Gemi İnşa Sanayii'ne ait Ozai tersanesinde meydana geldi Bir araç taşıma kargo gemisine monte edilecek olan 27 metre boyundaki borda iskelesinin kreynle taşınması  sırasında iskelenin düşmesi sonucunda 2 denizci altta kalarak can verdi. 20 işçi ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

İlk belirlemelere göre borda iskelesinin taşınması sırasında bağlantı halatlarının kopması sonucunda olay meydana geldi. Ancak kesin sonuç polisi departmanının yapacağı araştırma sonucunda ortaya çıkacak. Olaya profesyonellerin bir dikkatsizliğinin mi neden olduğu yoksa başka bir nedenden mi kaynaklandığı araştırılacak.

Ölenlerden  Yoichi Matsuo 53,  Yoshitomo Kuroki, 58, yaşındaydı. 20 yaralının bir kısmı yakınlardaki hastahanelere kaldırıldı. yarası hafif olanlar ise ayakta tedavi edildi.

Minaminippon Gemi İnşa Sayayii'ne ait Ozai Tersanesi  şirketin büyük gemiler için inşaa ettiği bir tersane ve geçtiğimiz mayıs ayında şirketin 3. tersanesi olarak hizmete girdi.

Kaynak:kyodonews

Editör: TE Bilişim