İstanbul Tersanesi, Romanya sınır polisi için beş bot üretecek

Küresel ekonomik kriz etkilerinin en yoğun hissedildiği gemi inşa sektöründen umut tazeleyen haberler gelmeye başladı. Romanya Devleti Sınır Polisi’nin kullanacağı 5 adet nehir devriye botu SNR Holding bünyesinde İstanbul- Tuzla’da faaliyet gösteren İstanbul Tersanesi’nde inşa edilecek.

İstanbul Tersanesi;  uluslararası platformlardaki girişimlerinin bir sonucu olarak Romanya Sınır Polisi için üretilecek Nehir Devriye Botları’nın yüklenicisi oldu. Toplam 5 adet üretilecek olan bu botların ihalesini üstün yeterlilik performansı ile kazandı.

Daha önce T.C Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 4 adet SAR-35 botunun modernizasyon projesini başarıyla tamamlayarak kesin kabullerini gerçekleştiren İstanbul Tersanesi ülkemizde NATO Tesis Belgesi’ne sahip ender tersanelerden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Birliği’nin resmi web sitesi üzerinden, Supplement to the Official Journal of the European Union’dan alınan bilgiye göre Romanya Devleti Sınır Polisi için üretilecek olan 5 adet bot Avrupa Birliği’nden sağlanan fon ile inşa edilecek. Tamamen alüminyum olan 16.5 metre boyundaki botlar en yüksek sürat değerinde 50 km/saatlik hıza erişebiliyor. Botlar, 2010 yılı içinde teslim edilecek.

Yüksek denizcilik ve manevra kabiliyetleri ile öne çıkan SNR 17 botları ile sınırlarda devriye gezerek; gözlem, denetim, kontrol, müdahale, tutuklama gibi görevler .yerine getirilebiliyor. Sınır güvenliğinde büyük sorumluluklar taşıyan bu botlar; görevlerini yerine getirebilmeleri için çeşitli gözleme sistemlerinin beraberinde, makinalı tüfek ve üstün teknolojik yeterliliği olan seyir ve haberleşme cihazları ile donatılıyor.

Küresel ekonomik kriz ortamında İstanbul Tersanesi’nin bu uluslararası başarıya ulaşması denizcilik sektöründe umutları tazeledi, ilgi ve takdirle karşılandı.

 

Editör: TE Bilişim