İstanbul Tersanesi Denize Gemi İndirme Töreni

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için yapılan "A 583 Işın" adlı kurtarma ve yedekleme gemisi Tuzla'daki İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına binaen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile imzalanan sözleşme gereği 19 Ocak 2012 tarihinde sac kesim töreni yapılan 'A 583 Işın'ın inşası tamamlandı. ‘A 583 Işın' İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törenle bugün denize indirildi. 

Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Tümamiral Mesut Özel, Tümamiral Hasan Şükrü Korlu ve komutanlar ile gemi personeli katıldı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Işın'ın bir ilk ve yüksek teknoloji ürünü olduğunu belirterek, "Kaliteli bir iş, programında yürüyor. İnşallah gecikme olmadan teslim edilecektir, inanıyoruz ve güveniyoruz. Savunma sanayimizin geldiği bu konuma Türk Deniz Kuvvetlerimizin desteği ve güveni bizleri bugünlere getirdi. Tuzla'yı bu konuda uzmanlaştırmıştır. Yurt dışında bu büyük işler büyük referans ister. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne herhangi savunma ürünü satmak çok zordur. Deniz Kuvvetlerimizin güveni le bugün ihtiyaç olan her tür gemiyi başarı ile yapabilir konuma gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının arkasından kurdele kesilerek, alkışlar ve konfetiler eşliğinde gemi denize indirildi. ‘A 583 Işın' ile yara alan, karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması ve yedeklenmesi ile gemi yangınlarına müdahale faaliyetleri yapılabiliyor. Bununla beraber uzaktan kumandalı sualtı aracı, atmosferik dalış elbisesi, denizaltı havalandırma sistemi ve basınç odası gibi modern kurtarma sistemleri ile donatılan gemi, sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmaların icrası amacıyla da kullanılabilecek.

Editör: TE Bilişim