İÇTAŞ yeni gemi yapacak

İÇDAŞ Çelik Genel Müdürü Bülend Engin,"Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de 55 bin grostonluk gemi yapımına başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz" dedi. 

100%Üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük özel sektör çelik üreticisi olan İÇDAŞ Çelik, yatırımlarına ara vermiyor. Genel Müdür Bülend Engin, “Krizlere karşı durmanın yegane yolu üretimdir” dedi.

İÇDAŞ Çelik Genel Müdürü Bülend Engin, ayakta durmanın yegane şartının üretim olduğunu söyledi. Avrupa’da yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Engin, “Sanayisi olmayan, turizm gelirlerine dayalı bir ekonomi modelindeki Yunanistan iflas etti. İtalya 20 yıldır, Yunanistan benzeri ekonomik yapıdaki güney İtalya’dan dolayı sancılar yaşamakta. Türkiye bugün dünyada büyüme rakamları ile öne çıkıyorsa, basamak basamak yükseliyorsa, bunun nedeni üretim, üretim ve yine üretimdir” dedi. 2008 yılında dünya krizle sarsılırken, Türkiye’nin geleceğine olan inançlarını asla kaybetmediklerini vurgulayan Engin, şöyle devam etti;

Hızımızı hiç kesmedik

“Rekabet gücünü kaybeden 2 milyon tonluk çelik tesisimizi iptal edip, yerine aynı kapasitede yepyeni bir çelik tesisini devreye aldık. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Yatırımlarımızla 2008 ve 2009 yıllarında 2 milyon ton kapasiteli demir çelik tesisini ve 270 MW elektrik üretim tesislerini üretime kazandırdık. Aynı zamanda 1200 MW’lık, enerji üretim yatırımına duraklamadan devam ettik” dedi.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA

Bu yıl 2 milyon ton kapasiteli demir çelik yatırımını, 600 MW kapasiteli enerji santralini ve 60 MW rüzgar tribünlerini ülke ekonomisine kazandıracaklarını anlatan Engin, “Krizde frene basan gemi inşa sanayimizi de 55 bin grostonluk gemi yapımına başlayarak yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyoruz. Yıl içinde 600 MW’lık enerji yatırımına devam ederken, üretim entegrasyonumuzu güçlendirecek olan klinker yatırımına da başlayarak, uluslararası ekonomik yarışta ülkemizin küresel rekabet gücüne katkımızı artıracağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim