GİSBİR’in ASEF Üyeliğine Kabul Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin (GİSBİR), Japonya merkezli Aktif Gemi İnşa Uzmanları Federasyonu ASEF (Active Shipbuilding Experts' Federation) üyeliğine kabul töreni uluslararası katılımla bugün gerçekleşti.

GİSBİR Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Orkun ÖZEK ve GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın ALAFTAN’ın GİSBİR’i temsilen katılım gösterdiği ASEF 2’nci Genel Kurulu, 3’üncü Konsey Toplantısı ve 10’uncu Forumu’na Uzak Doğu’nun en güçlü üç ülkesi Japonya, Çin ve Güney Kore’nin de dahil olduğu dokuz Asya ülkesinin gemi inşa birliklerinin ve armatörlerinin üst düzey temsilcileri iştirak etti.

GİSBİR’in ASEF üyeliğine kabulü bu sabah gerçekleşen oturumda gerçekleşti. GİSBİR’i üye olarak kabul etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden ASEF Başkanı Shigeru MURAYAMA’nın ardından söz alan GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın ALAFTAN, yaptığı konuşmada GİSBİR’in ASEF üyeliğine kabul edildiği bu önemli ana şahitlik etmekten mutluluk ve gurur duyduğunu ve gelecekte kurulacak işbirliklerinin hem GİSBİR hem de ASEF için verimli ve kazançlı olacağını ifade etti ve 2017 yılının tüm ülkelere refah getirmesini temenni etti.

Editör: TE Bilişim