Gemiyi Ekonomi Bakanı Elitaş Gönderecek…

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Norveç Merkezli AAS MEK VERKSTED firması için inşa edilen geminin denize indirme törenine katılacak.

Norveç merkezli AAS MEK VERKSTED firması için inşa edilen 6 gemilik serinin sonuncu olan Ronja Supporter isimli Canlı Balık Gemisi, 11 Mart 2016 tarihinde Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın katılımıyla gerçekleştirilecek tören ile denize indirilecektir.

Ronja Supporter isimli Canlı Balık Gemisi 70 metre boyunda 12 metre eninde, 5.9 metre derinliğinde, 1800 ton hacimli ve içerisinde canlı balık taşıma ambarları bulunan özel bir gemidir. Son yıllarda saygın bir yer edinen Türk Gemi ve Yat sanayi, gerçekleştirdiği ihracat ile dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin gemi ve yat ihracatı 2015 yılında 1 milyar 30 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Türk gemi ve yat sektörü için dünya üzerinde en büyük alıcı başta Norveç olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri olup Marshall Adaları, Malta, Suudi Arabistan, Körfez Ülkeler, Rusya gibi ülkeler de sektör için diğer önemli pazarlar konumundadır. Geleneksek pazarların yanı sıra, İzlanda, Kanada, İran, Sahra üstü Afrika ülkeleri de sektör için yeni hedef pazarlar konumundadır.

Gemi ve Yat sektörü alt yüklenicileri ile beraber yaklaşık 40.000 kişiyi istihdam etmekte olup katma değer açısından üretilen ürünlerin çeşitliliği ve yapısı sebebiyle ülke ekonomisine direkt katkı sağlayan sektörlerin başında gelmektedir.
Editör: TE Bilişim