Gemi Söküm Yan Sanayicileri Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 43 üyesi bulunan dernek kongresinde Hamit Çelik ve listesindekiler oybirliği ile yeniden göreve seçildiler.

Gemi Söküm sektörünün yeniden ekonomiye kazandırılmak üzere ürettiği malların pazarlanmasında önemli bir rol oynayan ve bu anlamda 27 firmadan 43 kişinin bir dernek çatısı altında toplanarak kurduğu Gem Söküm Yan Sanayicileri Derneği’nin 6. olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

Genel Kurul, derneğin gemi söküm bölgesindeki merkezinde yapıldı.Divan Başkanlığını İlhan Coşkurlar’ ın yaptığı toplantıda derneğin iki yıllık yönetim ve denetim kurulu raporları okunup tartışıldıktan sonra oybirliği ile kabul edildi. Yapılan seçimler sonucunda; mevcut başkan Hamit Çelik’in önerdiği tüm yönetim ve denetim kurulu üyeleri  oybirliği ile 2 yıllığına yeniden seçildiler.Hamit Çelik, Gemi Yan Sanayicileri Derneği Başkanlığına tekrar seçilirken Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer aldı: Abdurrahim Aydemir, Osman Esma, Hüsnü Karadağ, Tuncay Sabırlı, Can Cesur ve Aydın Şimşek.Yönetimin yedeklerinde Bayram Tarak, Haluk Karadağ, Nihat Gözüdok, Hüseyin Maden, Halis Yiğit, Mestan Yılmaz ve Mehmet Balaban yer alırken, Denetim Kurulu üyeleri ise, Yüksel Öztürk, Osman Gözüdok ve Ramazan Karadağ oldu.Seçimlerin ardından ‘Dilek ve temenniler’ maddesinin görüşülmesi sırasında, üyeler firmalarının çeşitli sorunlarını dile getirdiler. Sorunları tek tek not alan Başkan Hamit Çelik, yönetim olarak üyelerinde desteği ile kısa sürede çözüm bulacaklarını söyledi.

HAMİT ÇELİK, 6. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Gemi Söküm Yan Sanayicileri Derneği Başkanlığına seçilen, aynı zamanda Aliağa Sivaslılar Kültür Dayanışma Derneği Başkanı ve Aliağa Belediye Meclis üyesi olan Hamit Çelik, Genel Kurulun ardından gazetemize yaptığı açıklamada “2000 yılında kurulan derneğimizin bugün 6. Genel Kurulunu yaptık. Arkadaşların teveccühü ile yeniden başkanlığa seçildim. Bundan dolayı destek veren herkese teşekkür ediyorum. Güvenlerine layık olmak için var gücümle çalışacağım. Şuan 27 tane faal firma bulunmakta. Derneğimizin bu firmalarda faaliyet gösteren 43 üyesi bulunuyor” dedi.

‘SIKINTILARIMIZ VAR’

İşlerinin gemilerden sökülen malzemeleri işleyerek yeniden ekonomiye kazandırmak olduğunu ifade eden Çelik en büyük sıkıntılarının içme suyu ve kanalizasyon olduğunu belirterek, “Belediyemizle bu sorunları çözme çabası içerisindeyiz. Belediyemiz elinden geleni yapıyor. Sorunumuzun çözümü daha çok İZSU ile bağlantılı. Belediye de İZSU ile görüşmelerini sürdürüyor. Umuyorum, bu sorunumuzu en kısa sürede çözecekler. İçme suyu öncelikli sorunumuz” dedi.

YAN SANAYİ NE İŞ YAPAR

Gemi Söküm Yan Sanayi ne gibi işler yapar sorumuza ise Hamit Çelik, “Bizler gemilerden çıkan makine aksamı; dinamodur, bakırdır, maden alüminyum ve buna benzer mamülleri ayrıştırıyoruz. Makinelerin ise bakımını yapıyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Yani ülkemiz ekonomisine azımsanamayacak bir katkı koyduğumuza inanıyoruz” şeklinde konuştu.Gemi Söküm Sanayicileri ile birlikte bulundukları arsaların kira sorununu Toplu Konut İdaresi ile çözdüklerini ifade eden Çelik, “TOKİ, ana gemi sökümcülerle 20 yıllığına sözleşme imzaladı, bizimle ise her beş yılda bir kira sözleşmesi yapıyor. 5 yılda bir kira sözleşmemizi yeniliyoruz” diyerek yollarlına devam edeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim