Adem Şimşek: “ TOKİ kiralarımızı düşürmeli” 
   
      
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek Gemi Söküm bölgesinde yer kiralarının yüksek olmasından duydukları şikayeti Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerciye aktardı. Derneği ziyaret eden Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ye yaşadıkları sıkıntıları anlatan Adem Şimşek, Gemi Söküm faaliyeti yapan 21 firma ve yan sanayiciler olarak ta 26 firmanın bulunduğu Gemi Söküm Bölgesinde TOKİ'ye ödenen kira fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti.    

Çeşitli boyutlardaki parsellerde faaliyet yapmaya çalışan sanayicilerin metrekare başına yılda 10 ya da 11 TL civarında kira verdiklerini dile getirerek “ Tuzla da faaliyet gösteren işletmelerin metrekare fiyatları bizden düşük. Biz üstelik tersanecilik sektörüne yakın bir sektörüz. Bizim kiralarımıza da Tuzla Tersanesinde ne uygulanıyorsa o fiyat uygulansın istiyoruz. 10-11 TL gibi rakamlar gerçekten fazla ve bizleri bu kriz ortamında sıkıntıya düşürüyor. 30 Bin metrekare kullanım alanı olan bir parsel yılda 300 – 330 Bin TL kira ödüyor.” Dedi.

ADEM ŞİMŞEK “ GEMİ SÖKÜMCÜLER OLARAK DESTEK BEKLİYORUZ”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Dernek Başkanı Adem Şimşek 1976 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Gemi Söküm Bölgesi ilan edilen bölgenin Arsa Ofisinden TOKİ ye geçtiğini ve bu geçiş sürecinde bazı sözleşmelere imza atmak durumunda kaldıklarını sözlerine ekleyerek “ Sektör olarak hayatta kalabilmemiz ve ülkemize katma değer sağlayabilmemiz için bize kolaylık gösterilmesini istiyoruz. Devletimizden teşvik ve ya kredi beklemiyoruz. Kira oranlarımız düşürülür ise daha fazla yatırım yapabilir ve sektörümüzü daha da geliştirebiliriz. Türkiye'nin tek Gemi Söküm Bölgesi olarak dünyada söz sahibi olmaya gayret gösteriyor ve bu sektörü daha da çevreci bir sektör haline getirme çabalarımız bu olumsuzluğa rağmen devam ediyor. TOKİ den iyi niyetimize ve çalışmalarımıza destek istiyoruz. Defalarca Ankara da görüşmeler yaptık ama bir sonuç alamadık” diye konuştu.

İSMAİL KATMERCİ “ ANAKARA YA BİRLİKTE GİDİP DURUMU BERABER ANLATALIM”

Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci de Adem Şimşek ve Gemi Söküm Sanayicilerine geçmişte attıkları imzayı hatırlatarak “ Siz TOKİ ile bir anlaşma yapmış ve bu fiyatları kabul etmişsiniz. İmzanıza da sadık kalarak bu fiyatları ödemişsiniz ama bu kriz ortamında bu fiyatlar gerçekten fazla görünüyor. Beraber Ankara ya gidelim ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bey ile birlikte görüşelim, durumu anlatalım. TOKİ sizin geçmiş yıllarda ki iş kapasitenizin hala devam ettiğini düşünüyor olabilir. Geçmiş yıllarda gelen gemi sayınız ya da yıllık söküm kapasitelerinizi ve şimdiki durumu anlatan raporlarınız ile durumun tekrar gözden geçirilmesini sağlamaya çalışalım” dedi.

 

Editör: TE Bilişim