SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Rusya parlamentosu Alt Kanadı Duma; Rus armatörlerine filo yenilemeleri için siparişleri Rus tersanelerine vermeleri kaydıyla ve gemi tescilini Rus Uluslararası Siciline yaptırmaları şartıyla finansal kolaylıklar sağlayan bir kanun tasarısını kabul etti.

Bunun için İç Sular Ulaştırma ve Ticaret Deniz Taşımacılık Kanununda ve diğer bazı kanunlarda  birtakım değişiklikler ve eklemeler yapılıyor.  Özellikle devlet Rus tersanelerine birtakım garantiler sağlıyor.Yeni tasarı ayrıca özel ekonomik bölgelerde yer alan gemi inşa kuruluşlarını 10 yıl süreyle arazi ve mülkiyet vergilerinden muaf tutuyor. Halen bu muafiyet süresi 5 sene.

Bundan başka tasarı armatörlere Rus tersanelerinde inşa ettirecekleri gemilerden elde edecekleri karlara da  vergi muafiyeti getirme yönünde maddeler içeriyor. 2012-2017 döneminde Rus gemilerinde çlışacak mürettebat sigorta primi ödemeyecek, Sosyal Sigortlar primi ödemeyecek, ve Zorunlu Federal Hastane Sigorta Fonu ödemesi yapmayacak.

Rus ITAR-TASS ajansının bildirdiğine göre, parlementonun ekonomi politikaları  komite başkanı Yevgeniy Fedorovbu kanunu 'Bütün endüstriyi kalkındıracak bir kanun' olarak görüyor. Fedorov;'Ulusal gemi inşa endüstrisine sistematik ve yığınsal desteği başlattık çünkü bu endüstriyi ulusal ekonomimizin tamamına ivme kazandıracak bir sektör olarak görmekteyiz' dedi. 

Haberin tamamını http://www.seanews.com.tr adresinde okuyabilirsiniz.

 
Editör: TE Bilişim