Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu tersaneler bölgesindeki havuzun limana dönüştürülmesi çalışması başlatılacağı bildirildi. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Yaşar Tetiker, yaptığı açıklamada bölgedeki tersane sahiplerinin liman konusunda ilk kez anlaşmaya vardığını söyledi.
 
Tetiker, göreve seçilmelerinin ardından ekonomik yönden çalışmalara başladıklarını belirterek, “Sağolsunlar, çok sayıda tebrik ve ziyaret kabulümüz oldu. Ardından da bankalarla görüşmelere başladık. İlk etapta bir iki bankanın genel merkezinden olumlu sonuç aldık. Çizdiğimiz üçgenin tepe noktasında en güçlü kurum olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) ile de diyalog halindeyiz. Tüccarımızı, sanayicimizi, nakliyecimizi, lokomotif grupları ilgilendiren Erdemir ile ilgili diyaloglarımızı, daha sonra da parayla ilgili diyaloglarımızı gündeme alacağız. Parayı ve enerjiyi bulma noktasında attığımız adımlardan sonra da pazar bulma noktasında çalışmalar yapacağız.” dedi.

Ereğli’deki tersanelerle ilgili olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Oda Başkanı Tetiker, şunları söyledi:

"Tersane sahipleri, kendilerine ait havuzun limana dönüştürülmesi konusunda karara vardı. İş plan ve projeye kaldı. Süratli bir şekilde liman projesiyle yapabileceğimiz işleri hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Buraya tersane sahipleri ortak olacak. Tersanelerin sancılarını belki ilk etapta tam manasıyla alamayız ama hiç olmazsa yüzde 30-40 oranında sancılarını giderici projeyi hayata geçiririz. Daha sonra da buradaki birtakım imkanlar, tersanecilerimize teminat sağlayacak. Oluşacak teminatla da dışarıdan sipariş alacaklar. Halen yurtdışından sipariş alan bir tersanemiz mevcut, onun için de özel birtakım girişimlerimiz var. İnşallah önümüzdeki hafta Ankara’da bu gelişmeleri sonuçlandırmaya çalışacağız.”
Editör: TE Bilişim