Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) İhracat Şampiyonları Ödül Töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın katılımlarıyla 28 Mayıs Pazartesi günü Ankara Rixos otelde gerçekleştirildi.

Törende  konuşan Başbakan Erdoğan Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık  ihracat hedefine başarılı bir yol haritasıyla yürüdüğünü belirterek, ülke ihracatının 9 yılda 3.75 kat arttığını önümüzdeki 11 yılda  dört kat daha artmasıyla bu hedefe ulaşılacağını söyledi.

Törende TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi  ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’da yaptıkları konuşmalarda İhracatın geliştirilmesinin ülkenin tüm kurumlarının uyum ve işbirliği içinde ulusal bir politika olarak desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Gemi ve Yat İhracatında Şampiyon Medmarine Holding


Törende 2011 yılında  Türkiye’nin en çok ihracat yapan 10 firması Tüpraş, Ford, Oyak Renault, Vestel, Tofaş, Arçelik, Toyota, Kibar Dış Ticaret, Habaş ve İÇDAŞ olarak açıklandı. İhracat şampiyonlarına ödülleri Başbakan Erdoğan tarafından takdim edilirken, Çanakkale’yi temsil eden İÇDAŞ adına ödülü Bülend Engin aldı.

Gemi ve yat ihracatında üst üste 3. yıl şampiyon olan Ereğli Tersanesi'nin ödülünü Med Marine Holding Yönetim Kurulu Başkanı R. Hakan Şen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da yer aldı.

Erdoğan: 'Önemli Olan İnanmak'

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin konuşmasının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin ekonomide geldiği nokta ile ihracat rakamlarına ilişkin bilgiler verdi. Çağlayan'ın konuşmasının ardından 2011'de en fazla ihracat gerçekleştiren firmalara ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, 2023 hedeflerini açıkladıklarını hatırlatarak kararlı bir şekilde yürüdüklerini vurguladı. Önemli olanın inanmak olduğunu belirten Erdoğan, "Öyle önemli bir şey ki tekeden bile süt çıkarır." ifadesini kullandı. Erdoğan, önemli olanın güven olduğunu ve nerelerden nereye gelindiğine bakıldığında bunun görüleceğini ifade etti.

İhracatı 9 yılda üç kat artırdıklarını, 'nasıl olsa üç kat artırdık' deme lükslerinin bulunmadığını, yarışın daha da bir heyecan kazandığını dile getiren Erdoğan, heyecanla bu işin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Göğüslerini kabartan bir girişimci iş adamları olduğunu anlatan Erdoğan, dünyanın neresine giderse Türkiye'den bir işadamı gördüğünü ifade etti. Türk işadamlarının övülmesinden millet adına gurur duyduğunu vurgulayan Erdoğan, bu azmin asla yitirilmemesini istedi.

Yolları açmaya, vizeleri kaldırmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, açılan sınırlardan geçerek yüz akı olmaya devam edileceğini söyledi.

İstikrar ve güvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunların bozulmaması için çok büyük çaba gösterdiklerini belirterek iki sır kelimenin istikrar ve güven olduğunu ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim