EIMSKIP Çin tersanesinde iki buz sınıfı konteyner gemisi için sipariş verdi

İzlandalı konteyner operatörü EIMSKIP Çin tersanesi  Guangzhou Huangpu Wenchong'da  iki buz sınıfı konteyner gemisi inşası için sipariş vermek niyetinde. Gemilerin her birinin kapasitesi 2,150 TEU  ve fiyatı yaklaşık 30 milyon USD olacak. Yeni konteyner gemileri İzlandalı operatör Eimskip'in filosundaki en büyük gemiler olacak  ve gemilerin teslimat tarihinin  2019'un sonundan önce olması bekleniyor. Gemiler şirketin operasyonlarını yaptığı genelde İzlanda'yı Kuzey ve Batı Avrupa ile Danimarka, Grönland ve Kanada ile bağlayan rotalara uygun olarak buz-sınıfı olacaklar.  

EIMSKIP şu anda bir dökme yük gemisinin de dahil olduğu 15 gemilik bir filoyu işletiyor. EIMSKIP'in sahip olduğu en büyük gemisi 1,457 TEU kapasiteli, fakat yeni gemiler şirketin amiral gemileri olacak.

Geçen yıl Ekim ayında, EIMSKIP donmuş ürünlerin lojistiğinde uzmanlaşmış Hollandalı lojistik firması Extraco Internationale Expeditie BV'nin %90'ını satın aldığını açıklamıştı. Kasım ayında, İzlandalı  konteyner operatörü Norveç denizcilik ve lojistik şirketi Nor Lines'ı almıştı. Şİrket pazar payını arttırmak için filosunda yeni yatırımlar ve satın almalar yapacağını söyledi. 

EIMSKIP ,İzlanda'nın en eski denizcilik şirketi, Kuzey Atlantik'te hizmet veren en önemli şirket, dünyada çok geniş bir hizmet ağı var. (Fulya T.İ. -Kaptan Haber Ajansı-özel)

Editör: TE Bilişim