Kocaeli Serbest Bölgesinde 2006 yılından bu yana 250 milyon dolarlık gemi inşa eden Türker Tersanesi, yeni bir gemiyi daha bitirip suya indirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Petrol tankeri

Altınbaş Holding’e bağlı Galata Denizcilik şirketine yapılan, 45 milyon dolar değerindeki Türkiye’nin en büyük kimyasal tanker gemisi için dün gerçekleşen sade törene Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Galata Denizcilik Genel Müdürü Ender Keskin, Türker Tersanesi sahipleri Tamer Türker, Vecdi Özik, Aygün Bilgehan ve Orkun Özik ile çok sayıda kişi katıldı.

Büyük emek var

550 işçinin 18 ayda tamamladığı Diamond-T adlı gemi 26 bin ton ağırlığında, 169 metre uzunluğunda, 25 metre eninde. Gemi Altınbaş Holding’e bağlı şirketlerin taşımalarında kullanılacak. Geminin sefere çıkması için 60 günlük bir süre gerekiyor. Su üstünde geminin iç kısmındaki bölümleri tamamlanacak ve sonrasında sefere sunulacak. Altınbaş Holding sahibi İmam Altınbaş, “Devletimizin daha fazla destek vermesiyle ülkemizdeki gemi tersaneleri daha fazla üretim yapacak ekonomimize daha fazla katkı sağlayacaktır. Türkiye gemi üretiminde önemli ülkelerin başında gelmektedir” dedi.

Editör: TE Bilişim