DENİZE İNERKEN KARAYA OTURDU

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Hollandalı firma için yapılan 2 milyon avro değerindeki römorkör, denize indirilmesi sırasında karaya oturdu.

 
Ereğli Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı İrfan Erdem’in sahibi olduğu Azim Tersanesi’nde, Hollandalı Kooiman ve İskes Towing And Salvage BV firması için inşa edilen 32 metre uzunluğundaki, 80 BPT’lik Ginger adlı römorkör düzenlenen tören ile denize indirildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Hollandalı firma için yapılan 2 milyon avro değerindeki römorkör, denize indirilmesi sırasında karaya oturdu.

Azim Tersanesi tarafından, Hollandalı Kooiman ve İskes Towing And Salvage BV firması için yapılan 32 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde ve 8 metre yüksekliğindeki römorkörün denize indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Tersane sahibi İrfan Erdem, konuşmasında, firmaya ikinci römorkörü inşa ettiklerini, deniz taşıtının 80 bin ton çekme kapasitesi bulunduğunu söyledi.

Römorkörün yapımında 100 işçinin çalıştığını ve 550 ton çeliğin işlendiğini bildiren Erdem, “Dünyanın en güçlü açık deniz römorkörlerinden birini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 6 ayda deniz taşıtını tamamladık” dedi.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi de tersane sektöründeki çalışmaların ülke ekonomisine ve istihdama olumlu katkı sağladığını belirtti.

Törende, Erdem'in kızı Nergiz Erdem “tehlikelere karşı koruyacağı” inancıyla römorkörün gövdesinde şampanya şişesi kırdı.

Daha sonra kızaklar üzerinde denize indirilen römorkörün arka kısmı, kıyıdaki kayalara oturdu.

Hafif şekilde yan yatan römorkör, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarına ait 2 römorkör yardımıyla yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı. Römorkörün, Hollanda'ya gönderileceği bildirildi.

EREĞLİDTV

Editör: TE Bilişim