Cüneyt Solakoğlu Ro-Ro'su hizmete girdi

Orta ve Doğu Anadolu bağlantılı TIR hareketine destek olmak ve bu bölgeyi canlandırmak üzere UN Ro-Ro grubunun Trieste-Mersin-Trieste hattını da devreye aldığı açıklandı. Gözlemciler Irak'taki ABD birliklerine ait malzemenin ve araçların Mersin üzerinden UN Ro-Ro gemileriyle taşınmasının ABD lojistik planlaması açısından çok avantajlı olacağını belirtmekteler.
 
Almanya'da Flensburger Schiffbau-Gesellschaft mbH & Co. KG Gemi İnşa Tersanesinde inşa edilen 3,735 lanemeter kapasiteli Cüneyt Solakoğlu isimli ro-ro 12 Mart pazartesi günü yapılan törenle teslim edildiği ve 14 Mart Cumartesi günü ilk seferini yapmak üzere hareket ettiği açıklandı.  

Halen Trieste- Penik-Trieste sefer programında yer alan tam boyu 193.30 mt olan geminin genişliği 26 mt. ve ana makine gücü 2 x 8,400 kW. 13.6 m.genişlikte 255 TIR alabilen gemi 11,636 dwt. ve azami seyir sürati 21.50 knots.

UN Ro-Ro Şirketler Grubu CEO'su Cüneyt Solakoğlu'nun üstün hizmetleri nedeniyle KKR Yönetimi kararıyla Cüneyt Solakoğlu adı verilen son derece ileri teknolojiyle donatılmış gemi, UN Ro-Ro'nun Flensburger Gemi İnşa Tersanesi'nde inşa edilmiş ondördüncü gemisi olurken, onbeşinci gemiye UN Ro-Ro Genel Müdürü Kaptan Cemil Bayülgen adının verildiği ve geminin 2010 Mart ayında teslim alınacağı öğrenildi.

Halen Flensburger Schiffbau-Gesellschaft mbH & Co. KG Tersanesinde 1'i UN Ro-Ro, 3'ü Ulusoy Sealines olmak üzere , Belçika'dan Cobelfret N.V.'e ConRo tipinde 6 adet ro-ro, Finlandiya'dan Rettig Group Ltd.'e 2 RoFlex, ve İngiltere'den Seatruck Ferries Ltd.'e 4 adet Ro-Ro siparişi bulunmakta.
 
Yeni hat da devrede

Bu arada Orta ve Doğu Anadolu bağlantılı TIR hareketine destek olmak ve bu bölgeyi canlandırmak üzere UN Ro-Ro grubunun Trieste-Mersin-Trieste hattı da devreye girdi.  

Gözlemciler Irak'taki ABD birliklerine ait malzemenin ve araçların Mersin üzerinden UN Ro-Ro gemileriyle taşınmasının ABD lojistik planlaması açısından çok avantajlı olacağını belirtmekteler. Yeni Trieste- Mersin-Trieste Doğu Akdeniz hattı İran, Irak ve Suriye pazarlarını da kapsamakta.

UN Ro-Ro'nun Trieste merkezli genel acentası Samer Başkanı Enrico Samer yaptığı açıklamada birkaç seneden beri bu hattın üzerinde çalışma yaptıklarını belirterek, küresel kriz nedeniyle geleneksel taşıma hattındaki yük hacminin azalmasına karşın alternatif yeni alanların devreye alınmaması halinde bazı gemilerin bağlanması gibi bir durumla karşılaşılabileceğini belirtti.

Akdeniz feribot sektöründeki yük hacminin geçen sene yüzde 6 azalmasıyla karşılaşırken 2007 yılı ocak ve şubat aylarıyla karşılaştırıldığında düşüş yüzde 24'e yüklemiş bulunuyor.

Editör: TE Bilişim