Ciner'den Güney Kore'ye 2 adet Panamax Siparişi

Ciner Grubu; Güney Kore’li Hyundai Mipo Dockyard tersanesine 74 Milyon Dolar  bedelle 2 adet 82.000 DWT’luk Panamax dökme yük gemisi siparişi verdi.

Lloyds List gazetesinde yer alan Keith Wallis imzalı habere göre, Mipo Dockyard tersanesi, gemilerin alıcı değiştirme şeklinde değil yeni inşa şeklinde sipariş alındığını bildirdi.

Yapılan sözleşme, Hyundai Mipo Dockyard’ın kazandığı ikinci ihale. Daha önce de Ocak ayında 6.000 DWT’luk iki adet asfalt tankerinin inşası için sözleşme imzalamıştı.

Ancak, Seul kaynaklı bazı analizlere göre 110 Milyon Dolar toplam değeri olan siparişlerin “tersanenin 2010 yılı için sipariş hedeflemesi olan 2,3 milyar $ tutarın çok altında olduğuna” işaret etmekte.

Hyundai Mipo Dockyard tersanesinin sipariş defterinde toplam 11.4 Milyar $ lık gemi siparişi bulunuyor ki bu da tersaneyi gelecek 3 yıl için dolu tutmaya yeterli.

Ciner’in gemi siparişi, geçtiğimiz hafta içerisinde Güney Kore tersanelerine verilmiş olan 6 yeni inşa sözleşmesi arasında bulunuyor.

Brokırlar, bu sayıya en son dahil olan gemilerin Yunanlı gemi işleticisi S. Frangoulis tarafından SPP Tersanelerine verdiği 2011 teslimi 51 Milyon $ tutarındaki  2 adet 35.000 DWT tanker siparişi olduğunu belirtiyor.

Bu konuda Lloyds list gazetesinin temasa geçtiği Bay Frangoulis bir yorumda bulunmadı.

Editör: TE Bilişim