SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Boğaziçi Denizcilik tarafından inşa edilen 2 adet ASD römorkör Marcon İnternational komisyonculuğunda Birleşik Arap Emirliklerine satıldı. Satış fiyatı açıklanmadı.

Birbirinin eşi olan römorkörlerin her biri 5630 BHP güce sahip ve LNG terminallerine gemileri yanaştırmak-kaldırmak üzere İspanyol Cintranaval-Defcar tarafından dizayn edilmişler.

Her biri 65 ton kanca gücüne sahip olan römorkörler LNG terminallerine gemileri yanaştırma-kaldırma dışında liman römorkörü, refakat hizmetleri, birbiri ardına koşularak ikili yedekleme, açık deniz hizmetleri, yangın savunma ve yakıt toplama/temizleme çalışmaları gibi hizmetler verebilme yeteneğine sahip.

Römorkörlerin satışını bir açıklama ile duyuran Marcon International adlı brekerlik şirketi römorkörlerin Birleşik Arap Emirliklerine satışına aracılık ettiklerini belirtti ancak fiyat açıklamadı. 

Boğaziçi Denizcilik tarafından Boğaziçi 8 ve Boğaziçi 9 olarak inşaat aşamasında adlandırılmış olan römorkörlerin yeni adları ise sırasıyla  Sea Falcon ve Sea Eagle oldu.

 

Editör: TE Bilişim