Kdz. Ereğli ilçesinde DLH tarafından Medyılmaz Gemi Sanayi A.Ş. Tersanesinde yapılan 'Aslan Sivri Römorkoru'nun denize indiriliş törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan, müsteşarlar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve protokol üyeleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı YÜTEK firmasından Yücel Tekin gerçekleştirdi. Tekin, römorkörün Zonguldak'a ve denizcilik camiasına hayırlı olmasını diledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Zonguldak'taki hava yolu, demir yolu, kara yolu ve demir yollarındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zonguldak'ın kuzeyden güneye, batıdan doğuya ulaşımının kolaylaştığını vurgulayan Bakan Yıldırım,sözlerine şöyle devam etti: "Zonguldak bizim için önemli. Burada hizmete ihtiyaç varsa eğip bükmeden yapmak boynumuzun borcudur. Bu borcu ödüyoruz. Çünkü, Zonguldaklı yerin yüzlerce metre altındaki değerli taşı yeryüzüne çıkarıyor. Zonguldak ekmeğini denizden çıkartan bir il haline geldi. Denizcilik de Zonguldak'ta önem arz ediyor. Sanayi tesisleri, ERDEMİR T.A.Ş. en önemli kuruluşlarından bir tanesidir. Buralar Türkiye'nin gelecek 15 yılında Türk ekonomisi, ticareti ve refahını artırmada önemli rol oynayacaktır." dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim