Atasoy filosuna yeni gemi

ATASOY Gemicilik filosuna yeni bir gemi daha ekliyor. 4.200 dwt'lik kuruyük gemisi balonların üzerinde denize indirilecek. Törene Ulaştırma Bakanı Habib Soluk da katılacak. Atasoy Grup Ltd krize rağmen 2010 yılında 6500 DWT’lik gemi inşasını tamamlayarak yeni projeler için çalışmaya devam ediyor.

ATASOY GEMİCİLİK 2 Nisan Cumartesi günü  Türkiye’de yeni yeni kullanılmaya başlayan balon yöntemiyle M/V Serra Atasoy adlı gemiyi Yalova’dan denize indirecek.

Serra Atasoy; dizayn firması tarafından , düşük draftlı limanlara , nehirlere seyir edebilecek özelliklerle tasarlandı. Emsal tonajlarına göre yaklaşık 1000 mton daha fazla ile draft sorunlu limanlara rahatlıkla gidebiliyor. Ambarı tamamen box olup, 2 moveable bulkheads ile 3 farklı yük taşıma özelliğine sahip olduğu gibi ayrıca düşük tonajlı yükleri de emniyeti taşıyabiliyor. Ice class olan gemi , konteynır, ağır yükler ve tüm IMO yüklerini taşıyabilecek.

Atasoy Gemicilik daha önce de inşa edip indirdiği gemilerini de yine balon yöntemi ile denize indirmişti Kullanılacak balon yönteminin nasıl çalıştığı ve neden tercih edildiğiyle ilgili olarak Atasoy Gemicilik’ten yapılan açıklamada;

“Türkiye’ye getirilen sistemde, geminin inşası bittikten sonra da geminin altına sistematik şekilde yerleştirilen balonlar şişirilip, geminin denize indirilmesi sağlanıyor. Bu sistemle gemiler bir ay önce denize indirilebiliyor.

Standart sistemde 3 tır dolusu ağaca ihtiyaç duyulmakta, ağaçlar parçalandığı için tek kullanımlık , kaydırılması için en az 2 ton özel yağ kullanılması gerekiyor ve bu yağın yüzde 25'i de denize karışmaktadır. Bu yönüyle balon sistemi, bir gram bile ağaç israf edilmediği ve denizi kirletmediği için çevreci bir yöntem özelliğine de sahiptir.

Ekonomik krizin GEMİ İNŞA’yı  çok daha derinden etkileyen bu dönemde  sektörümüz ayağa kalkamaya çalışmaktadır. ATASOY GEMİCİLİĞİN, KOCATEPE TERSANESİNDE inşa ettirdiği “SERRA ATASOY” isimli kuruyük  gemisi , Ulaştırma Bakanı Sayın Mehmet  Habib SOLUK’un da katılacağı törenle denize indirilecektir” diye konuştu.

MV SERRA ATASOY

4200 DWT-BV-Dutch Design –Turk Flag-General Cargo-Containers

Loa 89,90-Beam 13,60-Draft 5,35-AirDraft 13/9 mtr

1 hold/1 hatch 61,60 x 11,40 x 7,90

2 mbulkheads/9 pos – SW Hold 15mton/m2 -156 TEU

serra-atasoy.gif

Editör: TE Bilişim