ASELSAN'dan Endonezya denizaltısına takviye

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan denizaltılara da entegre edilen KULAÇ, Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan denizaltılarda da kullanılacak.

Suya gönderilen akustik sinyalin dipten ve su yüzeyinden yansımalarının dinlenmesi ve gönderme/alma zamanı arasındaki farkın ölçülmesiyle gemilerin ve denizaltıların derinliğini hassas olarak kullanıcıya bildiren KULAÇ adlı sistem, denizaltıların ve gemilerin güvenli şekilde seyir yapmasını sağlamakta.

KULAÇ Hali hazırda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan denizaltılara da entegre edilen KULAÇ, Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan denizaltılarda da kullanılacak.

Entegrasyon ve kabul faaliyetleri çok kısa süre içerisinde başarıyla tamamlanan KULAÇ, ASELSAN ürünü denizaltı ve su altı akustik sistemlerine yönelik taleplerinin artamasını sağlayacak gibi durmakta.

Türk denizaltısına süper güç!

1000 metre derinliğe kadar ölçüm yapabilen askeri standartlara göre tasarlanmış KULAÇ, Gönderme Alma ve İşlemci Birimi, Uzak Gösterge Birimleri ile Düşük-Yüksek Frekans akustik transdüserlerden oluşuyor. KULAÇ, kendini test edebilme özelliğine ve sisteme ait herhangi bir hata meydana geldiğinde, sorunun kaynağına ilişkin bilgi verebilecek bir cihaz içi test altyapısı da barındırmakta.

2013 yılından itibaren görevine sorunsuz şekilde devam eden KULAÇ, gelecek dönemde ADA Sınıfı Korvetlerde (MİLGEM) ve Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nde (LHD) de kullanılacak.
Editör: TE Bilişim