Armatörle Tersane Karakolluk Oldu

Lloyds List gazetesinin haberine göre Çin’de bulunan Jiangsu Gemi İnşa Tersanesi, Norveçli armatör Sevan Marine adlı firmaya 7 milyon ABD doları ödemesini yapmadığı için dava açmaya hazırlanıyor.

Gazetede Martyn Wingrove imzasıyla 13 Mart günü yer alan habere göre, Sevan yaptığı açıklamada iki adet petrol üretim gemisi  içi ödemeleri gereken 7 milyon doları kendi sermaya maliyetlerini azaltmak amacıyla tuttuklarını söyledi. Açıklamada yaptırılacak olan iki yüzer petrol stoklama ve dağıtım gemisi için halen kiralama anlaşması yapılmaya çalışıldığı belirtildi.

Armatör şirket Sevan’ın açıklamasında; “Niyetimiz FPSO Sevan 4 ve FPSO Sevan 5 adlı bu gemilere yapılacak yatırımı minimize ederek öncelikle petrol şirketleriyle sağlam bir anlaşma yapmak” denildi. Açıklamada tersane ile bir anlaşma sağlanıncaya kadar 7 milyon $ lık biriken borcun tutulacağı da ifade ediliyor.

Norveç’ten gelen haberlere göre ise Çin’li tersane Sevan’ı yapılmayan ödemeler için Singapur’da tahkime çekmek arayışında.

Sevan, silindirik FPSO gemilerini Çin’e 3 yıl önce bu tip gemilere olan talep artmaktayken sipariş etmişti.

Teslim edilen ilk üç gemi kiralanabildi, ancak son iki gemi henüz kiralanamadı. Kiralananlardan birisi Brezilya’da, diğer ikisi ise Kuzey Denizinde görev yapmakta.

Sevan ayrıca Çin’deki Cosco Nantong tersanesine de 3 adet de sondaj platformu sipariş etmiş durumda. 590 Milyon Dolarlık Sevan Driller 1’in inşaatı hemen hemen bitti. Bu platform bu yıl içerisinde Petrobras için hizmet vermeye başlayacak.

Sevan, diğer iki sondaj platformunun inşasını da yine sermayesini korumak amacıyla durdurmaya çalışıyor.

Editör: TE Bilişim