Altınova'nın 2. kızı da suya indi

Yalova-Altınova Tersaneleri’nde inşa edilen ikinci gemi olan ve Hollandalılara satılan 6,500 tonluk Catharina, denize indirildi.

 
Yalova-Altınova tersanelerinde inşa edilen ikinci gemi olan, 135 metre uzunluğundaki 6.500 tonluk LPG nehir gemisi Catharina, törenle denize indirildi. Altıntaş Tersanesi’nde yapılan ve bir Hollanda şirketine satılan altı metre yüksekliğindeki gemi, motorları takılmak üzere önce Romanya’ya, ardından da Hollanda’ya gönderilecek.

Törene, AK Parti Milletvekili İlhan Evcin, Vali Mehmet Ersoy, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Hollanda Rensen Firması sahibi George Rensen ile taşeron firma yetkilileri, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altıntaş Tersanesi Müdürü Metin Tamer, çeşitli belediye yöneticileri ile tersane çalışanları katıldı.

İki ülkenin ulusal marşlarının okunması ile başlayan törende konuşan Hakkı Kan,

“Mali krizden etkilenmediğimizi açık yüreklilikle söyleyebilirim. 1500 çalışanımız var. Umarım ileride bu sayıyı beş binlere, 10 binlere çıkarız. Geminin yapımı sekiz ay sürdü. Bunun haricinde altı gemi daha inşa ediyoruz. Onları da en kısa sürede tamamlayacağız. Gemimizi Rensen firmasına sattık, Hollanda’da nehir gemisi olarak işlev yapacak. Yalova-Altınova Tersaneleri’nde indirdiğimiz ikinci gemimiz, hepimize hayırlı olsun. Bu Tuzla Tersaneleri’ne de örnek olacak bir çalışmadır. Allah bize Dünya’nın çeşitli yerlerinde kazasız belasız iş yapmayı nasip etsin. Uluslararası pazarlarla rekabet etme amacındayız. Umarım çalışmalarımız sonsuza dek sürer” dedi.

Türk işçilerine hayranlığını dile getiren, Catharina’nın yeni sahibi Rensen ise “Buradaki işçilerinizin azmine hayranlık duyuyorum. Yılmadan, usanmadan çalışıyorlar. Bu da isabetli bir karar aldığımızı gösteriyor. Onların bu durumu, yeni kararlar alırken de etkin oluyor. Türklerle işbirliği yaptığım ve burada gemi inşa ettirdiğim için mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Gemi, Vali Ersoy ile Rensen tarafından kesilen kurdelenin ardından, şampanya patlatılarak suya indirildi.

 

Editör: TE Bilişim