2003 Yılından Bu Yana 44 Ölümlü Tersane Kazası

Bakan Çelik, Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde meydana gelen kazalara ilişkin bilgiler verdi.

SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemeler sonucu 2003 yılından bu yana 44 ölümlü iş kazası soruşturması yapıldığını ifade etti.

Bakan Çelik, 5 Nisan 2012 günü ’Ada Denizcilik’ adlı tersanedeki bir gemide meydana gelen ve 2 işçinin ölümü ve 6 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2 müfettişi aynı gün görevlendirdiğini belirtti.

Bakan Çelik, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili verilere ulaşılabildikleri tek kaynağın SGK istatistikleri olduğunu da belirtti.

ADA TERSANESİNDEKİ KAZA SORUŞTURULUYOR

Bakan Çelik’in açıklamasında Tuzla’da geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen iş kazasına ilişkin de şu ifadelere yer verildi: “İstanbul Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde faaliyetini sürdüren Ada Denizcilik ve Tersane İşletmeciliği A.Ş. unvanlı işyerinde 05.04.2012 tarihinde meydana gelen iş kazası Bakanlığımız 2 iş müfettişi tarafından aynı gün incelemeye alınmış olup, halen inceleme ve rapor yazımı devam etmektedir. Söz konusu işyeri, Bakanlığımızın 2012 yılı Teftiş Programı’nda yer alan ’Tersane İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Teftişi’ kapsamında teftiş programına alınmış olup 13.02.2012 tarihinde yüksekten düşme, elektrik ve İş Sağlığı ve Güvenliği Organizasyonunu da kapsayacak şekilde genel teftiş yapılarak noksan husus olarak 24 madde tespit edilmiştir.”

Editör: TE Bilişim