50 tersaneden sadece 14’ü bitti

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, Yalova’da son yıllarda yapılan en büyük yatırımın Altınova ilçesinde kurulan tersaneler olduğuna dikkat çekti.

Altınova bölgesinde 4,5 kilometre uzunluğundaki sahil bandında, 50 civarındaki tersanede yatırım planlandığını hatırlatan Özel, ”Burada işler başladığında ekonomik kriz de kendisini gösterdi. Tersane yatırımlarının zamanında tamamlanmasıyla ilgili problemler oluştu. Yalova’daki tersaneler, Türkiye ekonomisine istihdam, ticaret hacmi açısından avantaj sağlayacak olan projeydi. Ama kriz yüzünden henüz tamamlanamadı” dedi.

Özel, tersanelerin krizden çok kötü etkilendiğini, yavaş yavaş toparlanma yaşandığını ifade ederek, şu bilgileri verdi: ”Krizin en erken geldiği ve en geç çıktığı yer tersane sektörüdür. Yavaş yavaş toparlanıyorlar. Ayağa kalkmaları birkaç seneyi bulur. Yalova’da kurulan tersaneler en az 2-3 sene kaybetmiştir. 50 tersane tamamlansaydı, bugün orada en az 20-25 bin kişi çalışacaktı. Şu anda tersanelerde 4 bin civarında kişi çalışıyor. Tersaneler tamamlanamadı. 13-14 tersanede kaldı. Diğer tersaneler yapılamadı. Mevcut tersaneler de sipariş yetersizliğinden dolayı durdu. Yenilerin eklenmesinden ziyade mevcutların işleri durdu.”

 

Editör: TE Bilişim