SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Hollanda'da yerleşik Damen Tersaneleri, gemi karinesine uygulanan ve daha yeni teknolojileri içeren bir antifouling boyayı test etmeye başladı.

Yeni uygulanmaya başlayan karine boyasının 5 yıl ömürlü olması bekleniyor. Bu süre, ortalama 6 ayda bir yenileme isteyen geleneksel antifouling boyalara göre  çok daha uzun bir süre.

Tedarikçi Micanti firmasının kurucusu Dr. Rik Breur; bu boyayı geliştiren ve destek botlarında test amacıyla kullanan kişi. 

Daha sonra konuyla, gemilerinin emniyet ve sürdürülebilirliğini amaçlayan  Amsterdam Limanı ilgilendi. 

Damen Tersaneleri,  antifouling filmi  Amsterdam Limanının devriye botlarından birisine uygulayacak. Uygulamanın Salı günü tamamlanması bekleniyor.

Amsterdam Limanı Denizcilik Bölüm Başkanı Willem Spoelstra, 'Pilot projede 2 adet tekne kullanılacak.  Birine yeni antifouling filmi diğerine de geleneksel antifouling boyayı uygulayacağız. Pilot proje bir yıl sürecek. Micanti ile yaptığımız anlaşmaya göre antifouling filmin en az 2 yıl problemsiz olması gerekiyor. Bize dayanıklılık konusunda garanti verdiler. Şimdi filmin soyulma yapmayacağından artık emin olduk. Bu testin güzel yanı testteki iki teknenin de aynı koşullarda çalışacak olması. Bu bir pilot proje için en ideal durum' şekşinde konuştu.

Haberin tamamını SeaNews Turkey'de okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.seanews.com.tr/article/SHIPBUILDING/95617/Thorn-D-Damen-Shipyards/

 

Editör: TE Bilişim